Donaris 930 x 122

armata

Informația momentului de la Armata Română! Se întâmplă chiar pe 29 mai!

Este anunțul zilei în România! Un exercițiu extrem de important va avea loc la noi în țară la finalul lunii mai. Vor participa aproximativ 10.000 militari din mai multe țări.

Citiți și: Armata face recrutări!

Armata Română participă la un exercițiu internațional

În perioada 29 mai – 9 iunie, aproximativ 10.000 de militari din România și din alte 13 țări aliate și partenere, printre care Albania, Bulgaria, Franța, Georgia, Grecia, Italia, Macedonia de Nord, Moldova, Olanda, Muntenegru, Polonia, Portugalia și SUA, vor participa la exercițiul SABER GUARDIAN 23.

Diverse acțiuni se vor desfășura în diferite locații, cum ar fi Baza „Mihail Kogălniceanu„, Capu Midia, dar și în județele Ialomița, Brașov, Galați, Brăila, Tulcea și București. Desfășurarea personalului și echipamentelor în poligoanele de instrucție va începe joi.

Citiți și: Armata face recrutări!

„Principalele secvențe ale exercițiului se vor desfășura în poligoane și facilități militare, precum și în localități de pe teritoriul național, după cum urmează: în județul Constanța – Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu” și poligonul din cadrul Școlii de Instruire pentru Apărare Antiaeriană de la Capu Midia; în județul Ialomița – raioane din localitățile Bordușani și Slobozia; în județul Brașov – Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica”din Cincu; în județul Galați – Poligonul Smârdan; în județul Brăila – raioane din localitatea Vărsătura; în județul Tulcea – raioane din localitatea Frecăței, precum și în diferite locații din Municipiul București.

În vederea participării la exercițiu, începând de joi, 11 mai, vor începe dislocările de tehnică și personal, care se vor deplasa în coloane pe căile rutiere, însoțite de echipaje de poliție militară, către poligoanele de instrucție”, informează MApN.

Armata Română

Armata Română

Exercițiul este integrat în Defender Europe 23

Exercițiul multinațional la nivel interarme, SABER GUARDIAN 23, va fi supervizat de Comandamentul Forțelor Întrunite „General Ioan-Emanoil FLORESCU” al Statului Major al Apărării.

Exercițiul face parte din complexul de instruire DEFENDER EUROPE 23. Acesta include și alte activități precum SWIFT RESPONSE 23 și IMMEDIATE RESPONSE 23.

Planificarea DEFENDER EUROPE 23 este atribuită Comandamentului Forțelor SUA din Europa (USEUCOM). Este supravegheată de Comandamentul Forțelor Terestre ale SUA din Europa și Africa (USAREUR-AF).

Exercițiul SABER GUARDIAN este o componentă a programului de exerciții de antrenament comun al USAREUR-AF, care vizează îmbunătățirea cooperării comune și multinaționale cu forțele armate ale națiunilor aliate și partenere.

555×222  MAIA

Comentarii

4 comentarii

  • Anisia Rusu spune:

    Super

  • Ichim Neculae spune:

    Fiecare lupta pentru el imi spunea un ,,SPECIAL”la un moment dat fiind vorba de pensii,aceasta stire ma infioara si in acelasi timp ma gandesc: OARE SPECIALII AR LUPTA PENTRU TARA LA FEL CUM LUPTA PENTRU ..PENSII SPECIALE ,SAU PENTRU TARA LUPTA CEI CE LE PLATESC PENSIILE?????

  • Georgeta spune:

    Dar la veniturile militarilor cu o oarecare vechime se gândește cineva? Pregăti-i la locul de munca, pt ca cei cu vechime poate nu au posibilități sa urmeze scoli de subofițeri sau altele pt ca au familii și rate la bănci… Armata vrea soldați, carne de tun dar care este prețul? Vine unul cu studii în locul unuia care lucrează pe post de ani de zile și e plătit special… Dar atunci luați în considerații ca sunt militari care au o facultate (în alt domeniu, e adevarat) dar se pot face cursuri de scurta durata pt cei cu vechime, și pot fi avansați.. La cei cu grade le dați un spor la sala de 1000 și „cărnii de tun” câte 100-150…si va plângeți ca nu vin sa se angajeze militari la voi… Faceți scoli fără examene în speranța că vor învăța mai mult…nu sunt cadru militar dar am prieteni..

  • Negulici Vasile spune:

    În ziua de Azi..patriotismul..trece prin Buzunar..iar ..Conștiința..prin Stomac! Asa este ,,modelul,, NATO…Ăsta s-a vrut… Așa facem! 2– din păcate..din cele peste 4000 de locuri..în vreo 2-3 ani.. Armata va Rămâne cu maxim 200…De ce?? Pentru ca vreo 2000 își vor DA DEMISIA ( adică vor realiza ca AU LUAT ȚEAPĂ!!).. vreo 2000 vor Pleca vizavi..la MAI…( ca .deh.. E mai BINE)… și vor Rămâne cei 200.. dintre ăștia.. vreo câțiva ( cu.. p.c.r).. vor Promova.. restul… LE PLÂNG DE MILA… Știu ce spun..ca am împlinit 3 ani de PENSIE…MILITARĂ.. care este.. ca NIMENI NU E ,,SPECIAL,,… Am la mine ( permanent) Ordinul de chemare la Mobilizare.. Asta pentru Unii… SA TRĂIȚI!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90