EcoMoto 930×122

masina

Informația zilei: Actul care schimbă tot la cumpărarea și vânzarea unei mașini

Cumpărarea unei mașini rulate nu se mai poate face fără acest document!

Citiți și: Ce faci dacă găsești mașina lovită în parcare?

Se schimbă modul în care se vor face de acum înainte înmatriculările de mașini rulate în România!

Un proiect de lege stabilește că Registrul Auto Român (RAR) va trebui să înființeze și gestioneze un registru electronic al istoricului vehiculelor rutiere înmatriculate în România.

Citiți și: Câţi kilometri mai poţi conduce după ce s-a aprins becul roşu

În cazul înstrăinării unei mașini mici, vânzătorul va trebui să transmită cumpărătorului un certificat obținut de la RAR în care vor fi trecute o serie de informații despre mașină preluate din registrul amintit, inclusiv numărul de kilometri sau implicarea ei în accidente grave, conform Avocatnet.ro.

Datele vor fi preluate de RAR de la stațiile autorizate pentru efectuarea inspecției tehnice periodice și de la service-uri, atunci când mașinile ajung acolo pentru verificări, reparații sau întreținere.

În baza informațiilor din acest registru, RAR va elibera, la cerere și contra cost, deținătorilor de autovehicule destinate transportului de persoane care au, în afara locului conducătorului, cel mult opt locuri pe scaune, respectiv autoturisme, un certificat denumit RAR Auto-Pass.

Acest document va conține informațiile existente în registru în legătură cu istoricul citirii odometrului, implicarea mașinii într-un eveniment care a produs avarii grave la sistemul de direcție, sistemul de frânare, structura de rezistență a caroseriei ori a șasiului sau la alte sisteme de siguranță activă ori pasivă și va fi valabil 60 de zile de la data eliberării.

Detalii, AICI –  Cumpărătorul unei mașini va trebui să primească de la vânzător un document de la RAR cu numărul de kilometri și accidentele grave

Sursă foto: autovit.ro

555 X 222 CAPRA

Comentarii

8 comentarii

  • Nicu spune:

    Și dacă pentru cumpărător lucrul asta nu-l interesează.O masina de 16-20000 de euro pe care o vinzi după citiva ani cu 4-5000 de euro nu cred ca interesează pe nimeni istoricul ei decit pe hotii din guvern care nu mai știu cum sa jecmaneasca populația tarii prin tot felul de taxe și impozite.Jos PSDul și PNLul la următoarele alegeri,poate asa scapam de HOTI.

  • R spune:

    O nouă lucrătură a spagarilor de la RAR, vor elibera certificate falșificate (ca și până acuma) prietenilor bișnițari de mașini.
    .

  • Adi spune:

    Ordinari care nu mai știu cum să stoarcă bani de la populație .după ce au introdus ITP la un an acum alta mizerie .nu mai scăpăm de tâlhari.Daca cineva vrea să vadă istoricul unui autoturism poate sa o facă pe net și km la fel.

  • Gicu spune:

    O tranzacție între persoane fizice se face pe principiul :văzut plăcut cumparat. Dacă cumpărătorul vrea asa-ceva poate condiționa cumpararea. La fel și Certificatul energetic la clădiri. De ce se baga STATUL? Sa complice lucrurile!

  • Vasile Pop spune:

    Chiar așa să fie, cum sa nu te intereseze ce cumperi?!

  • Vasile Pop spune:

    Este un sistem automat, sigur falsuri au fost și să mai fie, dar asta se pot dovedi foarte ușor!

  • Vasile Pop spune:

    Am impresia că pe aici avem doar samsari!

  • Costel spune:

    Când vre o data in România lucrurile vor merge bine?! Va spun eu când vor zbura porcii!!!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90