New Profesional Consult 930 x 122

actiune

Inspecția Muncii anunță o acțiune uriașă! Se monitorizează tot

Inspecția Muncii anunță o acțiune uriașă! Se monitorizează tot

Citiți și: ITM: Angajatorii, obligați să acorde zile libere în minivacanță. Amenzi de 10.000 lei

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Argeș anunță că, în perioada mai – decembrie 2023, se derulează acţiunea de monitorizare privind riscurile existente la locurile de muncă din întreprinderile mijlocii (50 – 249 lucrători).

Obiectivul acțiunii:

Acţiunea are ca obiectiv monitorizarea respectării prevederilor legale referitoare la prevenirea riscurilor profesionale în întreprinderile mijlocii.

Citiți și: Argeș. Sute de controale, amenzi usturătoare. Patroni care au fentat legea

Totodată, prin această acțiune se urmărește conştientizarea angajatorilor cu privire la necesitatea respectării cerinţelor legale din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

Motivarea acțiunii:

„Legea nr.319/2006 a securităţii şi sănătăţii în muncă, modificată şi completată, stabileşte principii generale referitoare la prevenirea riscurilor profesionale, protecţia sănătăţii şi securitatea lucrătorilor, eliminarea factorilor de risc şi accidentare, informarea, consultarea, participarea echilibrată potrivit legii, instruirea lucrătorilor şi a reprezentanţilor lor, precum şi direcţiile generale pentru implementarea acestor principii.

Potrivit articolului 7 alin.(1) lit. b) al Legii nr. 319/2006 a securităţii şi sănătăţii în muncă, actualizată, angajatorul are obligaţia să ia măsurile necesare pentru prevenirea riscurilor profesionale. De asemenea, angajatorul are obligaţia să evalueze riscurile pentru securitatea şi sănătatea lucrătorilor, inclusiv la alegerea echipamentelor de muncă, a substanţelor sau preparatelor chimice utilizate şi la amenajarea locurilor de muncă (art. 7 alin.(4) lit.a).

Ulterior evaluării riscurilor şi dacă este necesar, măsurile de prevenire, precum şi metodele de lucru şi de producţie aplicate de către angajator trebuie să asigure îmbunătăţirea nivelului securităţii şi al protecţiei sănătăţii lucrătorilor şi să fie integrate în ansamblul activităţilor întreprinderii şi/sau unităţii respective şi la toate nivelurile ierarhice (art. 7 alin.(4) lit.b).

Astfel, luând în considerare faptul că o mai bună implementare a legislaţiei în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă determină îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi reducerea numărului de accidente de muncă şi boli profesionale, Inspecţia Muncii are ca prioritate ridicarea nivelului de respectare a cerinţelor legale în toate întreprinderile, cu focalizare pe întreprinderile mijlocii în cadrul acestei acţiuni de monitorizare și control”, se arată într-un comunicat de presă.

Supernova_2022_supersobota_web_banner_555x222_ROM

Comentarii

3 comentarii

 • ALGADO spune:

  Verificați și vulcanizarea dia soft SRL exploatează angajați 12 ore pe zi fără liber ,unul din ei abia se mai mișcă îl doare spatele ca patronul sa afișeze profit anual pe 2021 10700 lei?

 • Boar Maria Valerica spune:

  Ar trebui făcute verificări și la Faist în Topoloveni și Novares din Mărăcineni. Nu se respecta condițiile de munca ,normele sant exagerate ,conducând la epuizare fizica si psihica. Muncitorilor nu le este permis a-si expune părerea și le este interzis a adera la vreun sindicat. Nu le sant respectate drepturile ,nivelul de toxicitate la Novares fiind peste limite ,fapt ce a condus la 2 decese în ultimii 2 ani în vopsitoria Novares.

 • Eu spune:

  Verificati ag vip guard,am 270 ore lucrate pe luna,am probe!!!! Vreau banii pe ele,mama lor ! FACETI DRACULUI CEVA,NU VA MAI LAUDATI
  VA ASTEPT LA NIDEC STEFANESTI.LA PAZA

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90