NOR CURIER 930X122

atac cibernetic

Institutul de Cercetări Nucleare de la Pitești, atacat cibernetic de hackeri chinezi sponsorizați de stat

În timp ce investigau accesarea ilegală a unui retailer italian, cercetătorii companiei de securitate cibernetică Resecurity din Los Angeles au descoperit, la sfârșitul anului trecut, un volum masiv de date furate.

Citiți și: Criză majoră la mai multe spitale! Camerele de gardă sunt pline de pacienți

Potrivit G4Media.ro, și Institutul de Cercetări Nucleare de la Pitești se numără printre instituțiile spionate de hackeri.

În spatele atacului cibernetic din anul 2021, Microsoft crede că se află un grup de hackeri chinezi sponsorizați de stat, pe care i-a numit Hafnium.

Citiți și: Țepe în numele ANAF. Mai mulți români s-au trezit cu datorii la Fisc

Institutul de Cercetări Nucleare de la Pitești este o sucursală a Regiei Autonome Tehnologii pentru Energia Nucleară (RATEN), o instituție care coordonează activitatea de cercetare în domeniul energeticii nucleare, asigură menținerea și dezvoltarea suportului științific și tehnologic pentru Programul Energetic Nuclear National.

Pe lângă Institutul de Cercetări Nucleare de la Pitești, alte victime ale atacurilor cibernetice au fost: Compania petrolieră de stat din Azerbaidjan, cunoscută sub numele de SOCAR; Sharjah National Lube Oil Corp. din Emiratele Arabe Unite și Electric Distribution Company și National Electric Power Company din Iordania, conform Resecurity.

Chiar dacă cercetătorii Resecurity nu pot spune cu certitudine că atacurile au fost comise de același grup totuși, potrivit directorului executiv al companiei, memoria cache a documentelor conținea informații care ar fi fost de interes pentru Guvernul chinez.

Alți cercetători, de la alte firme de securitate cibernetică, au avertizat însă că atacurile ar fi putut fi comise de orice națiuni interesate de diplomația din Orientul Mijlociu și de comunicările interne ale unor companii energetice influente.

Guvernul chinez a respins acuzațiile potrivit cărora hackerii săi sponsorizați de stat ar fi fost implicați în oricare dintre aceste atacuri.

Institutul de Cercetări Nucleare din România și nici celelalte companii menționate nu au răspuns la solicitările de comentarii.

Subiectul pe larg, AICI.

Sursă foto: adevarul.ro

 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90