930 x122 grota rece

atac cibernetic

Site-ul Ministerului Dezvoltării, atacat de hackeri – fani ai fraților Tate

Site-ul Ministerului Dezvoltării a fost atacat de hackeri marți, 18 aprilie. Atacatorii s-au declarat a fi fani ai fraților Tate.

Citiți și: Criză majoră la mai multe spitale! Camerele de gardă sunt pline de pacienți

Pagina instituției nu a putut fi accesată câteva ore. Hackerii au postat un mesaj care făcea referire la corupția din țara noastră.

Din păcate, corupţia este încă o problemă majoră în ţara noastră şi afectează negativ dezvoltarea socială şi economică.

Citiți și: Ministerul Finanţelor are poză de profil cu un Rolls Royce și un Mercedes

Cu toate acestea, sunt convins că putem schimba această situaţie prin angajamentul nostru ferm împotriva corupţiei şi prin faptul că ne unim forţele pentru a lupta împotriva acesteia.

În acest sens, trebuie să fim foarte atenţi şi să nu acceptăm niciodată acţiunile corupte ale celor care se află la putere.

În curând, toţi parlamentarii României vor fi demascaţi pentru acţiunile lor corupte şi vor fi traşi la răspundere pentru faptele lor. Stop framing Andrew and Tristan Tate, they’re innocent” a fost mesajul transmis de atacatori.

În urma atacului, Ministerul Dezvoltării a reacționat cu privire la incident.

Ca urmare a unui incident cibernetic implicând site-ul de web al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației facem următoarele precizări:

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației lucrează la soluționarea problemelor tehnice apărute și colaborează cu autoritățile statului responsabile cu securitatea cibernetică pentru investigarea cauzelor incidentului.

Datorită intervenției prompte a personalului de specialitate din cadrul ministerului, nicio informație publicată pe site-ul www.mdlpa.ro nu a fost depreciată sau pierdută.

După finalizarea verificărilor de specialitate, site-ul www.mdlpa.ro va fi din nou disponibil tuturor utilizatorilor.

Prioritatea ministerului este soluționarea cu succes și cât mai rapidă a incidentului, pentru a ne asigura că site-ul nu mai prezintă riscuri de securitate cibernetică și că utilizatorii acestuia îl pot folosi din nou fără riscuri.”, a transmis instituția.

Sursă foto principal: oradesibiu.ro

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90