930×122 CAPRA 5

FBI

Hackerii au dat lovitura, au spart serverele FBI

Sâmbătă, 13 noiembrie, hackerii au reușit să spargă serverele de e-mail ale FBI.

Citiți și: Anchetă FBI în Argeș. Tânăr, decizie crucială la Curtea de Apel Pitești

Potrivit organizației de monitorizare a amenințărilor cibernetice Spamhaus Project, aceștia au reușit să trimită cel puţin 100.000 de e-mail-uri în numele agenției americane.

E-mail-urile false veneau de la o adresă legitimă a FBI, @ic.fbi.gov, iar toate mesajele avertizau destinatarii asupra unui atac cibernetic aflat în plină desfăşurare. De asemenea, în e-mail-uri se preciza și numele persoanei aflate în spatele acestui atac, și anume Vinny Troia, un expert în securitate, fondator al companiei Shadowbyte.

Citiți și: Noi escrocherii! Gigi Becali, folosit pentru a păcăli românii

Scopul hackerilor se presupune că ar fi fost să-l discrediteze pe Troia.

Conform News.ro, s-ar fi și descoperit cine s-a aflat în spatele acestui atac cibernetic, aşa-numitul “pompomourin”, ba mai mult decât atât, acesta își și asumă acțiunea.

Într-un interviu acordat KrebsonSecurity, “pompomourin” a declarat că scopul a fost să arate vulnerabilităţile sistemelor FBI şi că, dacă ar fi dorit, ar fi putut să trimită mesaje mai veridice, care să nu fie suspectate că sunt false.

Foto descriptiv: Știrile PRO TV

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3