EcoMoto 930×122

DNSC

Noi escrocherii! Gigi Becali, folosit pentru a păcăli românii

Direcția Națională de Securitate Cibernetică – DNSC atrage atenția românilor cu privire la anunțurile false propagate online prin intermediul postărilor sponsorizate pe Facebook.

Citiți și: Accident cu bolid de 500.000 €

Infractorii cibernetici se folosesc de imaginea cunoscutului om de afaceri Gigi Becali, dar și de imaginea Știrilor PRO TV pentru a păcăli românii.

Citiți și: Un club de top îl dorește pe Garita. Care îi va fi destinația

DNSC avertizează:

„Atacatorii compromit pagini de social media și, cu ajutorul acestora, lansează postări sponsorizate în care promovează false oportunități de investiții.

Așa cum se poate observa din imagini, pagini de Facebook din America de Sud sunt manipulate de atacatori pentru a promova această inițiativă frauduloasă către utilizatori din România, textul fiind formulat în limba română.

Odată ce utilizatorul accesează postarea sponsorizată, este redirecționat către un articol în care infractorii cibernetici se folosesc de imaginea StirileProTV și a unui cunoscut om de afaceri, pentru a oferi o aură de încredere și legitimitate ”ofertei”.

Atacatorii încearcă astfel să atragă potențiale victime pentru a-și furniza date personale, financiare sau de autentificare pe pagini de phishing regăsite în articol, sub pretextul investițiilor ce pot genera un profit solid într-un termen foarte scurt.

Recomandări DNSC

– Citiți și analizați cu atenție informațiile culese din mediul online

– Evitați accesarea link-urilor din astfel de postări sponsorizate care oferă oportunități rapide de îmbogățire

– Nu furnizați date personale, de autentificare sau de card pentru a vă înscrie în astfel de programe-capcană

– În cazul în care ați introdus date de card sau de autentificare la conturile de internet banking, sesizați imediat banca, iar dacă ați fost păgubit prin această metodă depuneți o plângere la Poliție, fizic sau online.

– Dacă observați în mediul online inițiative similare, raportați-le către rețeaua socială și către DNSC (alerts@dnsc.ro, respectiv 1911).”

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90