New Profesional Consult 930 x 122

hackeri

PITEȘTI: ZAMOLXIS TE APĂRĂ DE HACKERI

Zamolxis este un start-up românesc, înființat în Pitești la sfârșitul anului 2016 de trei foști elevi ai Colegiului Național ,,Ion C. Brătianu”.

Citiți și: Probleme la Ministerul Educației! Site-ul instituției, spart de hackeri

În prezent, echipa Zamolxis, formată din cei trei și alți tineri pasionați de cybersecurity care s-au alăturat echipei pe parcurs, a reușit să dezvolte diverse proiecte care au ca scop informarea, îndrumarea și protejarea în fața hackerilor.

Cel mai recent proiect marca Zamolxis este ,,project S.A.R.”, care poate fi accesat pe internet la adresa https://sar.zamolxis.org.

Citiți și: Aplicația Revolut, atacată de hackeri

Project S.A.R. are ca obiectiv să ajute persoanele care au fost victimele unui atac cybernetic: furt de identitate, scam, phishing etc.

Oricine poate să verifice chiar de pe platforma proiectului dacă a fost în trecut victimă a unor atacuri de acest fel și dacă integritatea contului său a fost compromisă.

De asemenea, pe lângă informare și verificarea conturilor, vizitatorilor li se pune la dispoziție un formular prin care oricine poate raporta un incident informatic. Membrii diviziei de securitate cibernetică de la Zamolxis vor analiza incidentul, vor contacta victima, o vor îndruma pentru a rezolva problema și vor redirecționa mai departe incidentul către Poliție, SRI etc.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3