Donaris 930 x 122

hackeri

PERCHEZIȚII ÎN PITEȘTI. FRAUDĂ, FALS, CÂȘTIGURI ILICITE

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (B.C.C.O.) Pitești au făcut astăzi patru percheziții domiciliare în municipiul Pitești și în comuna Mărăcineni, la locuințele unor persoane bănuite de fraudă informatică, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals informatic.

Citiți și: Mascații au făcut prăpăd în pușcării! I-au luat pe sus pe deținuți!

Din cercetări au rezultat indicii că, în cursul anului 2017, trei bărbați, cu vârste cuprinse între 28 și 34 de ani, ar fi obținut câștiguri ilicite prin introducerea de date informatice necorespunzătoare adevărului pe site-urile unor instituții financiare nebancare.

Prin activitatea infracțională, suspecții ar fi creat un prejudiciu de 35.000 de lei.

Citiți și: Percheziții în Argeș! Fapte grave într-un local și la păcănele

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 6 sisteme de calcul, 13 unități de stocare de date, mai multe telefoane mobile, 500 de euro și înscrisuri cu valoare probatorie, transmite Poliția Română.

Două persoane au fost duse la sediul B.C.C.O. Pitești pentru audieri, urmând ca după administrarea probatoriului să fie luate măsurile legale (este posibil ca cei doi hackeri să fie reținuți pentru 24 de ore).

La percheziții au participat și jandarmi. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română. (Foto: descriptiv)

Kaia 555×222
570 X 90 POSADA 3