Kaia 930 x 120

hackeri

Hackerii se folosesc de vaccinarea anti-COVID în atacuri

Șeful securității cibernetice din SRI trage un semnal de alarmă în ceea ce privește metodele pe care hackerii le folosesc în atacuri.

Citiți și: Alertă la POS sau bancomate: Cum pot afla hoții PIN-ul de la card

Atacatorii cibernetici se ascund în spatele știrilor false sau a anunțurilor pe diferite subiecte, folosindu-se de tendința oamenilor de a le accesa.

Prin astfel de metode, utilizatorii devin ținta atacatorilor care încearcă să obțină date personale și bani.

Citiți și: Site-ul Ministerului Dezvoltării, atacat de hackeri – fani ai fraților Tate

Unul dintre subiectele de care hackerii profită în pandemie este vaccinarea.

Vaccinarea este unul dintre motivele principale ale știrilor false în pandemie, iar fake news-ul este greu de combătut.

„Dacă trimit asta printr-un mesaj pe WhatsApp, Telegram, Signal, nu contează, SMS, nici nu contează, printr-un mail, şi pun acolo ‘Nu vă vaccinaţi, că e rău, că nu ştiu ce’ şi pun un link ‘aici ai datele’ şi în spatele lui pun un malware, da, atunci fake news-ul, care exploatează o chestiune sensibilă a unei mase largi de oameni, este în directă legătură cu atacul cibernetic”, a declarat Anton Rog, şeful Centrului Național Cyberint.

„Au fost informaţii false care s-au distribuit de 90.000 de 100.000 de ori pe un singur cont, au fost postări preluate de mai multe conturi şi aici nu vorbim de un cont de persoană publică. Culmea, informaţiile care combat aceste ştiri false nu sunt distribuite la fel de repede”, a spus Dorin Chirca – reprezentant RoVaccinare.

Hackerii nu se folosesc doar de subiectul vaccinării, ci de orice informație care l-ar putea interesa pe utilizator. Mai ales că, conform specialiștilor, este foarte greu să faci diferența între un anunț real și un anunț fals, scrie Digi24.ro.

Specialiștii recomandă să nu ne mai grăbim în accesarea anumitor link-uri. Iar dacă atacatorii au reușit să intre în sistemul nostru, să nu plătim și să anunțăm departamentul IT al companiei în care lucrăm.

Sursă: Digi24

Foto descriptiv: Playtech.ro

555×222  MAIA
570×90 MAIA