Donaris 930 x 122

atac cibernetic

Rompetrol a fost atacat de hackerii ruși de la Killnet

Luni, 2 mai, site-ul Rompetrol a fost din nou ținta unui atac cibernetic, tip DDoS (Distributed Denial-of-Service), care a afectat accesul extern pe platforma companiei, potrivit hotnews.ro

Citiți și: Criză majoră la mai multe spitale! Camerele de gardă sunt pline de pacienți

De asemenea, a fost afectat și serviciul Fill & Go Manager. Atacul a fost ulterior revendicat de hackerii ruși de la Killnet, conform sursei citate.

Rompetrol a precizat că toate sistemele vizate de atac au fost restaurate și că  s-au luat măsuri suplimentare pentru securizarea și protejarea accesului din partea clienților pe platforma Fill&Go.

Citiți și: Țepe în numele ANAF. Mai mulți români s-au trezit cu datorii la Fisc

De asemenea, compania a mai transmis că nu s-au înregistrat pierderi de informații și nu au fost afectate datele privind conturile clienților (informații confidențiale, limite de alimentare, plăți, etc).

Reamintim că, site-ul Rompetrol a fost victima unui atac cibernetic și în luna martie. Detalii, AICI – Atac cibernetic la Rompetrol

De atunci, compania a decis, pentru protejarea datelor, sistarea temporară a site-urilor și inclusiv, pentru o scurtă perioadă de timp, a serviciului Fill&Go, atât pentru flote, cât și pentru persoanele fizice.

În ultima perioadă, hackerii ruși de la Killnet au revendicat mai multe tacuri cibernetice care s-au produs la site-urile unor instituții importante din România site-ul Guvernului, al Ministerului Apărării și site-ul Poliției Române.

Subiectele pe larg, aici ⬇️

Hackerii pro-ruși au fost cei care au atacat site-ul Guvernului și al Ministerului Apărării 

Site-ul Poliției Române, atacat de hackerii ruși!

Sursă: hotnews.ro

sursă foto principal: economica.net

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3