930×122 CAPRA 5

itm

ITM avertizează: Urmează controale în masă la acești angajatori!

ITM avertizează: Urmează controale în masă la acești angajatori!

Citiți și: A „plouat” cu amenzi! Patroni argeșeni care au vrut să „fenteze” legea

În perioada martie-noiembrie 2024, Inspecția Muncii anunță intensificarea controalelor în serviciile de livrare și coletărie.

Aceștia vor verifica și monitoriza modul în care se respectă prevederile legale în domeniul securității și sănătății în muncă.

Citiți și: ITM: Sancțiuni de peste 1 milion de €!

De asemenea, inspectorii vor controla modul în care angajatorii realizează măsurile de securitate și sănătate dispuse de inspectorii de muncă, privind organizarea acestei activități  și  utilizarea acestor utilaje.

ITM avertizează: Urmează controale în masă la acești angajatori!

Controalele vin în contextul în care transportul de marfă este unul dintre sectoarele de activitate în care se produce un număr semnificativ de accidente de muncă,

Aceste accidente au deseori o gravitate mare, ajungând până la deces.

,,În ultima perioadă, într-un ritm alert impus de dinamica activă a unei piețe în creștere, serviciile de livrare de coletărie, corespondență și a unor produse diverse, prin intermediul firmelor de profil, a crescut.

Deşi România se află încă la început, consumatorii au devenit tot mai rafinați și așteaptă ca furnizorii de servicii de curierat să le pună la dispoziție soluții inovatoare, rapide și sigure.

Această activitate are la bază o logistică ce se regăsește la locurile de depozitare și sortare, respectiv utilaje de transport /transfer colete și corespondență complexă.

Totodată, transportul de marfă este unul dintre sectoarele de activitate în care se produce un număr semnificativ de accidente de muncă, având deseori o gravitate mare, ajungând până la deces. O pondere mare în numărul accidentaților în muncă, o au lucrătorii care se accidentează în timpul operațiunilor de încărcare și descărcare la sediul firmelor de specialitate sau pe traseul de coletărie.

Activitatea de prevenire a acestor accidente este o problemă care trebuie să primeze, având în vedere numărul de vehicule și utilaje implicate, diversitatea acestora, tonajul de marfă transportat în fiecare an și avântul luat de activitatea de livrare la domiciliu.

O mai bună coordonare a activității de prevenire, în domeniul securității și sănătății în muncă, realizată de angajatorii implicați, precum și de lucrătorii care au diferite sarcini de muncă și care acționează conform instruirii primite, este punctul de plecare esențial pentru a preveni accidentele de muncă, atât pentru angajatori cât și pentru  personalul societăților de curierat.”, se arată în comunicat.

Foto: Descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90