930 x122 grota rece

judecătoria argeș

Judecătorii din Argeș, decizie fără precedent!

Judecătorii din Argeș, decizie fără precedent!

Citiți și: Tribunalul Argeș pregătește alegerile din iunie

Astăzi a fost convocată Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Argeș pentru exprimarea unui punct de vedere cu privire la posibila amânare a plății salariilor.

Membrii Adunării au decis, cu majoritate de voturi, adoptarea unei forme de protest.

Citiți și: Situația de urgență la Tribunalul Argeș! Ce s-a întâmplat e incredibil!

Judecătorii din Argeș, decizie fără precedent!

Astfel, începând cu data de 13 decembrie 2023, pe o perioadă nedeterminată, se vor judeca numai cauzele urgente prezentate mai jos, celelalte urmând a fi amânate, după cum reiese în comunicatul de presă trimis publicației noastre:

,,Pentru data de 12.12.2023 a fost convocată Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Argeș, potrivit dispozițiilor art. 14 din Regulamentul de ordine interioară al instanțelor judecătoreşti, aprobat prin HCSM nr. 3243/2022 şi art. 55 din Legea nr. 304/2022 privind organizarea judiciară, având ca ordine de zi:

Exprimarea unui punct de vedere de către judecătorii Tribunalului Argeș, în cadrul Adunării Generale, cu privire la:

– necesitatea adoptării unei poziții fată de informațiile din spațiul public privind o posibilă amânare a plății drepturilor salariale cuvenite personalului din justiție, recunoscute fie prin hotărâri judecătorești definitive, fie prin acte administrative emise de către ordonatorul principal de credite.

Prin Hotărârea nr. 6/12.12.2023, cu majoritate de voturi, Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Argeș, a hotărât următoarele:

Adoptarea următoarei forme de protest ca reacție la informațiile din spațiul public privind o posibilă amânare a plății drepturilor salariale cuvenite personalului din justiție, recunoscute fie prin hotărâri judecătorești definitive, fie prin acte administrative emise de către ordonatorul principal de credite, cu majoritate de voturi.

Începând cu data de 13 decembrie 2023, pe o perioadă nedeterminată, se vor judeca numai cauzele urgente prezentate mai jos, celelalte urmând a fi amânate:

Secţia penală: toate cauzele

Secţia civilă: ordin de protecție, suspendare executare silită, suspendare executare act administrativ, achiziții publice, sechestru asigurător, ordonanța preşedinţială, cauzele care se judecă de completele specializate de minori fond, măsuri de protecție, plasamente şi adopții, cerere de ajutor public judiciar (în cauze urgente).

Secţia pentru conflicte de munca si asigurări sociale: ordonanţă preşedinţială, suspendare executare, suspendare provizorie, cerere de ajutor public judiciar (în cauze urgente).

În unanimitate, se susțin revendicările personalului auxiliar de specialitate, contractual şi conex.”, se arată în comunicat.

De asemenea, vă reamintim că ieri a fost convocată și Adunarea Generală a judecătorilor din cadrul Curții de Apel Pitești.

Membrii au analizat adoptarea unei măsuri cu privirea la neplata drepturilor salariale.

Mai multe informații despre subiect, AICI: – Revoltă la Curtea de Apel Pitești: Oprirea activității pentru neplata salariilor – 

Foto: Arhivă/Descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90