NOR CURIER 930X122

agresiune sexuală

4 ANI ȘI 6 LUNI DE PUȘCĂRIE PENTRU CĂ A „MÂNGÂIAT OBSCEN” O MINORĂ

Un bărbat de 42 de ani, din Câmpulung, a fost condamnat de Judecătoria Târgu Mureş la 4 ani şi 6 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală, în stare de recidivă postexecutorie.

Citiți și: Apar noi informații despre agresorul din autobuz. Ce a pățit tânărul care a îngrozit țara

„A trântit-o pe trepte, a imobilizat-o și a început să o mângâie”

Faptele pentru care individul a fost trimis în judecată în stare de arest s-au petrecut în Brăila, în vara anului 2019, iar victima avea atunci 17 ani.

Citiți și: Exclusiv. Poliția, OFICIAL despre știrea care ZGUDUIE România!

Bărbatul a urmărit-o pe stradă, i-a ridicat fusta și i-a atins coapsele. Fata l-a împins, iar individului i-a căzut basca. S-a oprit să o recupereze, după care a urmărit-o iar pe fată. A intrat după ea în scara unui bloc, a trântit-o pe trepte, a imobilizat-o și a început să o mângăie.

Adolescenta l-a lovit cu telefonul şi a început să strige, iar individul a luat-o la goană. Fata a reclamat faptele, iar individul a fost prins.

Oamenii legii au constatat că individul nu era la prima infracțiune. Din 1999, până în 2018, bărbatul a fost condamnat de mai multe ori pentru săvârşirea unor fapte fără violenţă, ultima dată fiind liberat la termen din executarea pedepsei în data de 04 aprilie 2019.

„Mângâierile obscene pot fi calificate drept conduite sexuale”

În noiembrie, anul trecut, Judecătoria Târgu Mureş l-a condamnat la 4 ani si 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală (cu posibilitatea de apel).

Iată cum a calificat judecătorul atingerile bărbatului (rolli.ro):

Mângâierile obscene care pot fi calificate drept conduite sexuale realizate prin constrângere constituie acte de natură sexuală incriminate de 219 Cod penal.

Or, mângâierea coapselor unei persoane pe sub haine, independent dacă se realizează contactul direct cu pielea sau nu, are legătură cu consumarea actului sexual şi reprezintă în consecinţă o conduită de natură sexuală neechivocă reuşită/consumată, nu doar propusă/tentată. Nu este necesară şi atingerea zonei genitale pentru realizarea conduitei sexuale, aceasta din urmă reprezentând tot o conduită de natură sexuală realizată, la care diferă doar zona, mai explicit sexuală.

În sens contrar, limita inferioară a incriminării o reprezintă actele obscene ce presupun încercarea reusită de a atinge zone fără semnificaţie sexuală, adică fără legătură cu consumarea actului sexual, precum mâna, gamba, mângâierea peste haine etc, prin care nu se lezează libertatea sexuală a victimei (… )„.

(Foto descriptiv: FB Poliția Română)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90