NOR CURIER 930X122

avocat

AVOCAT ARGEȘEAN, REȚINUT DE DNA PITEȘTI ȘI ARESTAT LA DOMICILIU

Avocat argeșean, reținut de DNA Pitești și arestat la domiciliu. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și l-au reținut pe 21 ianuarie 2020, pentru 24 de ore, pe Ionel Ilie, avocat în Baroul Argeș. Este cercetat pentru trafic de influență.

Citiți și: Breaking! Decizia instanței pentru Georgescu

„În ordonanța procurorilor se arată că în cauză există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În noaptea de 30 septembrie 2019/1 octombrie 2019, inculpatul, în calitatea menționată mai sus, prevalându-se de o presupusă influență pe care ar fi avut-o asupra magistraților Curții de Apel Pitești care soluționau apelul în dosarul penal în care era judecat cumpărătorul de influență, în cadrul discuțiilor purtate i-a pretins în mod direct acestuia suma de 2.000 de euro, promițându-i că îi va determina pe membrii completului de judecată să pronunțe o soluție favorabilă, de condamnare cu suspendare.

Citiți și: Transmiterea cererii de chemare în judecată prin poştă electronică (e-mail)

Apoi, pe 1 octombrie 2019, în jurul orei 19, a primit de la cumpărătorul de influență suma de 5.000 de lei, ca parte din suma de 2.000 de euro pretinsă anterior”, transmite DNA.

Ionel Ilie a fost prezentat ieri Curții de Apel Pitești cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, judecătorii dispunând, însă, măsura preventivă a arestului la domiciliu.

„În baza art.227 alin.1 C.p.p. comb. cu art.202, alin.1 şi 3 C.p.p. respinge, ca neîntemeiată, propunerea nr. 62/P/2019 din data de 22 ianuarie 2020 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti. În baza art.227 alin.2 C.p.p. comb. cu art.218 C.p.p., dispune luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpatul Ionel Ilie, pe o perioadă de 30 de zile, începând din data de 22 ianuarie 2020.

În baza dispoziţiilor art.221 alin.1 Cod procedură penală, impune inculpatului Ionel Ilie obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte fără permisiunea organului judiciar competent. În temeiul dispoziţiilor art.221 alin.2 Cod procedură penală, pe durata arestului la domiciliu inculpatul Ionel Ilie va respecta următoarele obligaţii:

a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să nu comunice cu martorii Stan Ronaldo, Stan Dorel şi Constantin Ilie sau membrii de familie ai acestora.

Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art.221 alin.4 Cod procedură penală. Pune în vedere inculpatului drepturile la care se referă art.218 alin.4 şi art.221 alin.6 Cod procedură penală. Stabileşte ca autoritate pentru supravegherea executării măsurii preventive a arestului la domiciliu IPJ Argeş şi Poliţia Municipiului Piteşti, prin serviciul specializat.

În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia.

Cu contestaţie în 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţa Camerei de consiliu astăzi (n.r. – ieri), 22 ianuarie 2020, ora 15, la Curtea de Apel Piteşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie”, este decizia Curții de Apel Pitești.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90