930×122 POSADA 5

ani

CORNEL IONICĂ A CÂŞTIGAT PROCESUL CU ANI

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat verdictul în procesul dintre Cornel Ionică, viceprimar al Piteștiului, şi Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Citiți și: Pitești. Schimbare importantă la un mare colegiu!

Ionică fusese acuzat de ANI de incompatibilitate pentru perioada în care, fiind şi consilier local, şi viceprimar, a făcut parte din Adunarea Generală a Acţionarilor de la SC Apă Canal 2000 SA Piteşti, societate subordonată Consiliului Local.

Viceprimarul a intentat proces, a câştigat primele faze procesuale, iar ANI a făcut recurs, recurs pe care l-a pierdut, însă, ieri definitiv şi irevocabil.

Citiți și: Pitești. Prețuri mai mari! Veți plăti mai mult pentru aceste servicii

În toamna anului 2013 ANI a concluzionat că Ionică a fost incompatibil în perioada 26 noiembrie 2009–30 august 2012, întrucât a deținut simultan funcția de viceprimar și calitatea de reprezentant al municipiului Pitești în Adunarea Generală a Acționarilor a societății comerciale Apă–Canal 2000 S.A. „Astfel, Ionică Constantin Cornel nu a respectat dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. f) din legea nr. 161/2003, potrivit cărora funcţia de (…) viceprimar (…) este incompatibilă cu (…) funcţia de reprezentant al unităţii administrativ–teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local.”, preciza la timpul respectiv Agenția Națională de Integritate.

555×222  MAIA

Comentarii

Donaris 570×90