SMART KIDS 930X122

dna pitesti

DNA PITEȘTI A REȚINUT 3 PATRONI! ACUZAȚIA: EVAZIUNE DE PESTE 6.000.000 DE EURO!

DNA Pitești anunță reținerea a trei administratori de firme pentru o evaziune fiscală de peste 6.000.000 de euro. Cei trei urmează să fie prezentați Tribunalului Argeș cu cerere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Într-un comunicat de presă DNA dă detalii despre acest caz.

Citiți și: DNA, oficial despre acuzațiile ce i se aduc unui cunoscut avocat din Pitești

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie-Serviciul teritorial Piteşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea inculpaţilor BURUNTIA CIPRIAN-BOGDAN, asociat şi administrator al unor societăţi comerciale, pentru săvârşirea a 9 infracţiuni de evaziune fiscală, toate în formă continuată, constituire a unui grup infracţional organizat și spălarea banilor în formă continuată, DUMITRESCU ALEXANDRU, administrator al unor societăţi comerciale, pentru săvârşirea a 9 infracţiuni de evaziune fiscală, toate în formă continuată, constituire a unui grup infracţional organizat și spălarea banilor în formă continuată și ŞAPCĂ IONUŢ, asociat şi administrator al unor societăţi comerciale, pentru săvârşirea a 9 infracţiuni de evaziune fiscală, toate în formă continuată, și constituire a unui grup infracţional organizat.

(…) În cursul anului 2011 inculpaţii Buruntia Ciprian Bogdan, Dumitrescu Alexandru şi Şapcă Ionuţ au constituit un grup infracţional organizat, iar prin intermediul societăţilor S.C. BOGCIP TARNS INVEST SRL, SC BOGCIP TRANS LOGISITIC, SC SUPER EL CON SRL, SC ASTRATE LOGISITIC SRL şi SC PETCU IONY COMTUR SRL au săvârşit fapte grave de evaziune fiscală, ca urmare a neînregistrării în contabilitatea acestor societăţi a unor venituri sau înregistrarea unor cheltuieli fictive aferente unor tranzacţii comerciale inexistente, producând în această modalitate un prejudiciu bugetului de stat, cert determinat, atât prin acte de control fiscal, cât şi constatări de specialitate, în sumă totală de 26.959.953 de lei, echivalent a 6.197.690 de euro.

Citiți și: Decizia serii pentru primarul din Mioveni! A ajuns la Tribunalul Argeș/VIDEO

Inculpatul Buruntia Ciprian Bogdan a acţionat de pe palierul cu nr. 1 al grupului infracţional organizat, fiind cel care coordona întreaga activitate, acesta fiind cel care stabilea termenii de contractare a mărfurilor din spaţiul intracomunitar, dispunea deplasarea autotrenurilor aparţinând SC BOGCIP TRANS LOGISTIC SRL sau închiriate de această societate la locurile de achiziţie, coordonând în acest fel transporturile în Bulgaria, în anumite puncte de încărcare, unde se aproviziona zahăr, ulei şi fier şi ulterior, după pătrunderea în spaţiul românesc şi după înlocuirea documentelor de transport emise de firmele bulgăreşti cu documente emise de societăţi comerciale înregistrate în România (prin intermediul inculpaţilor Şapcă Ionuţ şi Dumitrescu Alexandru) şi indicarea locurilor de descărcare finală a mărfurilor cu provenienţa astfel modificată. Acelaşi inculpat dispunea plata mărfurilor prin transferuri bancare. Această activitate infracţională a fost „acoperită” prin întocmirea de documente fiscale de tip facturi, N.I.R.-uri şi de altă natură, astfel încât să optimizeze fiscal activitatea SC BOGCIP TRANS LOGISTIC SRL, SC BOGCIP TRANS INVEST SRL, SC SUPER EL CON SRL, SC ASTARTE LOGISITIC SRL și SC PETCU IONY COMTUR SRL, conducând la fraudarea bugetului de stat. Inculpatul Buruntia Ciprian-Bogdan, în calitate de administrator al S.C. BOGCIP TRANS INVEST S.R.L., a ascuns şi disimulat adevărata natură a provenienţei, situării şi proprietăţii sumei de 1.962.824 de lei si 6.393 de euro provenită din faptele de evaziune fiscală prin aceea că din conturile societăţii a pus la dispoziţia sa, a inculpatului Şapcă Ionuţ şi a altor persoane aceste sume în lipsa unui titlu legal de creanţă.

Inculpatul Dumitrescu Alexandru a acţionat de pe palierul cu nr. 2 al grupului infracţional organizat, fiind cel care a înfiinţat şi preluat societăţi comerciale folosite şi coordonate de inculpatul Buruntia Ciprian Bogdan, acesta din urmă fiind cel care se ocupa de întreaga activitate comercială a acestora. Inculpatul Dumitrescu Alexandru, alături de inculpatul Buruntia Ciprian Bogdan, se deplasa pentru contractarea mărfurilor din spaţiul intracomunitar, coordona deplasarea autotrenurilor aparţinând SC BOGCIP TRANS LOGISTIC SRL sau închiriate de această societate la locurile de achiziţie şi ulterior, după pătrunderea în spaţiul românesc şi după înlocuirea documentelor de transport emise de firmele bulgăreşti cu documente emise de societăţi comerciale înregistrate în România, indicând din dispoziţia inculpatului Buruntia Ciprian Bogdan locurile de descărcare finală a mărfurilor cu provenienţa astfel modificată. Acelaşi inculpat dispunea plata mărfurilor prin transferuri bancare sau încredinţa dispozitivele de tip „token” inculpatului Buruntia Ciprian Bogdan. Inculpatul Dumitrescu Alexandru, în calitate de administrator al S.C. SUPER EL CON S.R.L., S.C. ASTARTE LOGISTIC S.R.L. şi S.C. PETCU IONY COMTUR S.R.L., a ascuns şi disimulat adevărata natură a provenienţei, situării şi proprietăţii sumei de 1.121.884 de lei provenită din faptele de evaziune fiscală, prin punerea acestor sume din contul societăţii în lipsa unui titlu legal de creanţă la dispoziţia sa sau a altor persoane.

Inculpatul Şapcă Ionuţ a acţionat pe palierul nr. 2 al grupului structurat şi s-a ocupat de înfiinţarea de societăţi comerciale, dar şi de înlocuirea documentelor de transport, prin contactarea şoferilor care efectuau transporturile, stabilirea locurilor de întâlnire după trecerea frontierei, în zona Turnu Măgurele, unde venea singur sau însoţit de celălalt inculpat, BURUNTIA CIPRIAN BOGDAN, și înlocuia documentele de transport internaţionale (CMR-uri, avize de însoţire şi facturile fiscale) cu documente interne (facturi fiscale sau avize de însoţire a mărfurilor).”, scrie în comunicatul de presă al DNA.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3