930 x122 grota rece

24 de ore

GHEORGHE VĂSÂI, REȚINUT PENTRU 24 DE ORE

Omul de afaceri piteștean Gheorghe Văsâi a fost reținut în această seară pentru 24 de ore. Reținerea a avut loc la capătul mai multor ore de audieri la sediul din Pitești al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş.

Citiți și: Flagrant delict! Tânăr de 25 de ani, fapte greu de imaginat

Văsâi a intrat în colimatorul polițiștilor de investigare a criminalității economice și al procurorilor. Printr-un comunicat de presă Poliția Argeș făcea în urmă cu câteva ore precizări în legătură cu perchezițiile de azi-dimineață care l-au vizat și pe Văsâi.

„Pe 19 mai 2016 poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, au făcut 25 de percheziţii la sediile unor firme de transport şi construcţii din Argeş şi Bucureşti şi la locuinţele unor persoane fizice. Acţiunea s-a desfășurat în cadrul unui dosar penal în care se fac cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de spălarea banilor şi delapidare cu consecinţe deosebit de grave.

Citiți și: Doi puștani au dat-o în bară! Sancțiuni pe măsura faptelor

Din cercetări a rezultat că în cursul anului 2007 un acţionar al unei firme de transport şi construcţii din Piteşti (n.r. – Gheorghe Văsâi) ar fi împrumutat altor doi acţionari 2.263.800 de lei pentru a cumpăra acţiuni în numele său, astfel încât să devină acţionar majoritar. Ulterior, pentru recuperarea sumei împrumutate acţionarii implicaţi ar fi încheiat un contract fictiv cu o altă firmă pe care o controlau, invocând o restituire de bani pentru o pretinsă nerespectare a unei clauze contractuale.”, preciza Poliția Argeș.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3