930×122 CAPRA 5

dna pitesti

LICHIDATOR JUDICIAR, REȚINUT DE DNA PITEȘTI CU SPRIJIN DE LA SRI!

Un lichidator judiciar a fost reținut pentru 24 de ore de DNA Pitești. Lichidatorul este acuzat de luare de mită în formă continuată. Procurorii anticorupție au beneficiat în acest caz de sprijin din partea Serviciului Român de Informații. Iată ce acuzații i se aduc lichidatorului judiciar, potrivit DNA.

Citiți și: DNA Pitești are un nou procuror șef!

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție-Serviciul Teritorial Pitești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, de la data de 14.03.2014, ora 03:45, până la data de 15.03.2014, ora 03:45, a inculpatului COSTIN PETRE CĂTĂLIN, lichidator judiciar, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită în formă continuată (2 acte materiale). Din ordonanța de reținere întocmită de procurori a rezultat că există date și indicii temeinice potrivit cărora: La data de 09.04.2013 inculpatul Costin Petre Cătălin, în calitate de lichidator judiciar, a fost desemnat de Tribunalul Specializat Argeș să administreze procedura simplificată de insolvență în cazul unei societăți comerciale. În acest context, inculpatul a pretins de la administratorul acestei firme suma totală de 10.000 de lei în scopul de a nu întreprinde demersurile necesare pentru angajarea răspunderii personale a administratorului, precum și pentru a nu fi anulate transferuri patrimoniale efectuate de administrator în dauna creditorilor.

Din actele de urmărire penală efectuate în cauză a reieșit că inculpatul Costin Petre Cătălin a pretins cu titlu de mită suma totală de 10.000 de lei, din care a primit ulterior, în mai multe tranșe, suma de 5.500 de lei, astfel : 1. În cursul lunii aprilie 2013 inculpatul a pretins de la administratorul societății comerciale suma de 4.500 de lei (reprezentând procentul de 15% din valoarea totală a datoriilor firmei), pentru ca, în calitatea sa de lichidator judiciar, să nu-și îndeplinească îndatoririle sale privind efectuarea demersurilor necesare atragerii răspunderii personale a administratorului. În cursul lunii mai 2013 inculpatul Costin Petre Cătălin a primit din banii pretinși, cu acest titlu, suma de 1.000 de lei. 2. În data de 16.12.2013 inculpatul Costin Petre Cătălin și-a majorat solicitarea inițială, cu motivația că au apărut împrejurări pe care nu le-a cunoscut în debutul derulării procedurii de insolvență a firmei, respectiv înstrăinarea de către administrator a unor bunuri mobile ale societății, stabilind cu titlu de mită suma totală de 10.000 de lei. Întrucât în luna aprilie 2013 a fost achitată suma de 1.000 de lei, inculpatul a solicitat să i se mai remită efectiv suma de 9.000 de lei în două tranșe de câte 4.500 de lei. Inculpatul Costin Petre Cătălin a pretins acești bani pentru ca, în calitatea sa de lichidator judiciar, să retragă acțiunile formulate deja la instanța de judecată pentru anularea unor transferuri patrimoniale. La data de 19.12.2013 inculpatul Costin Petre Cătălin a primit o tranșă în sumă de 4.500 de lei de la administratorul firmei respective, iar la data de 13.03.2014 a mai primit restul de 4.500 de lei.

Citiți și: (UPDATE): DNA PITEȘTI ARE UN NOU PROCUROR-ȘEF

În cauză procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al SRI. Inculpatului i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentat Tribunalului Argeș pentru emiterea mandatului de arestare preventivă. Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată în comunicatul de presă al DNA Pitești.

 

 

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

570 X 90 POSADA 3