930 x122 grota rece

argeș mall

VICTORIE LA TRIBUNAL PENTRU VIITORUL MALL DIN TUDOR VLADIMIRESCU

Tribunalul București a respins cererea Fundației Eco-Civica, o organizație neguvernamentală, care a solicitat în instanța de judecată anularea avizului de mediu acordat pentru construirea unui mall în cartierul piteștean Tudor Vladimirescu.

Citiți și: Argeș Mall, anunțul serii care schimbă tot!

De asemenea, Tribunalul București a obligat Fundația Eco-Civica să îi plătească dezvoltatorului cheltuieli de judecată în valoare de 5.000 de lei.

Hotărârea, care a fost dată pe 10 iulie 2019, poate fi atacată de Eco-Civica în termen de 5 zile de la comunicare: ”Tip soluție: Respinge cererea de suspendare. Soluția pe scurt: Respinge excepția inadmisibilității acțiunii, ca neîntemeiată. Respinge acțiunea ca neîntemeiată. Obligă reclamanta să plătească pârâtei PK EMERALD SRL suma de 5.000 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în 5 zile de la comunicare. Recursul se depune la Tribunalul București”.

Citiți și: Argeș Mall, inaugurare! F-A-N-T-A-S-T-I-C!

Asociația Eco-Civica s-a autosesizat în toamna anului trecut, acuzând, printre altele, că dezvoltarea șantierului ignoră regulile elementare de urbanism. Mai multe detalii, AICI.

Amintim că dezvoltatorul vrea să construiască în zona Tudor Vladimirescu un nou centru comercial, Argeș Mall, investiție care ar urma să se ridice la 80 de milioane de euro.

Pe lângă centrul comercial, ”Prime Kapital va dezvolta din resurse exclusiv proprii o pasarelă auto-pietonală, o investiție de 6 milioane de euro, pe care o va transfera gratuit municipalității după finalizarea construcției. Este vorba despre o alternativă la trecerea căii ferate care separă în prezent pe cei 16.000 de locuitori din cartierul Tudor Vladimirescu de restul orașului”, afirmă dezvoltatorul.

Odată cu noua investiție, în municipiul Pitești ar urma să apară 1.400 de noi locuri de muncă, potrivit unui comunicat de presă transmis de inițiatorul proiectului (detalii, AICI).

Conform sursei citate, Prime Kapital este un dezvoltator, investitor și operator imobiliar important, activ în Europa Centrală și de Est, cu o prezență amplă pe piața din România, integrat pe verticală.

Echipa numără peste 200 de specialiști în domeniul imobiliar, care îmbină competențe multi-disciplinare și acoperă întregul lanț valoric, specific dezvoltărilor imobiliare, de la achiziția, designul și construirea proiectelor și până la închirierea, vânzarea și administrarea proprietăților.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90