930×122 CAPRA 5

centrul cultural mioveni

Lansare de carte la Centrul Cultural Mioveni

Lansare de carte la Centrul Cultural Mioveni

Citiți și: Sărbătoare mare la Mioveni! Sunt așteptați cât mai mulți oameni

Astăzi, în sala de spectacole a Centrului Cultural Mioveni a avut loc lansarea romanului „Zodia porumbeilor sălbatici”, publicat recent de argeșeanul George Cârstea (din Boțești/Mioveni),

La lansare au vorbit, elogios, primarul orașului, Ion Georgescu, Denisa Popescu, Allora Albulescu, membre ale Uniunii scriitorilor din România și, firește, autorul.

Citiți și: Începe cel mai așteptat festival al verii. Artiști gigant pe scena Analogue Festival

George Cârstea s-a născut în zodia Taurului, la 7 mai 1952, în comuna Boțești, Argeș.

„În școală nu am învățat aproape nimic despre oameni. I-am descoperit singur în cărțile citite la întâmplare sau în filmele pe care le-am văzut și de câte trei sau patru ori. Am muncit ca să trăiesc. Nu mi-a plăcut niciodată ce am făcut. Acum sunt pensionar și nu plătesc impozit pe venit.

Inima mea este reparată în patru locuri, sufăr de diabet, iar în ultimii treizeci de ani am descoperit că nu știu să votez. În lunile de iarnă locuiesc la Mioveni, unde nu trebuie să fac focul cu lemne.

Timpul care mi-a mai rămas îl împart în câte două etape lunare: primele zece zile după ce primesc pensia și următoarele douăzeci când aștept să vină cealaltă. Iar această ordine liniștită din jurul meu nu pare să se schimbe în următoarele anotimpuri”, scrie autorul în cuvântul înainte al volumului său”.

gic.ro

Comentarii

New Profesional Consult 570×90