Donaris 930 x 122

amenzi

Lege a bunului simț în România. Ce vom fi obligați să facem

Lege a bunului simț în România. Ce vom fi obligați să facem

Citiți și: Plăcere de 1 Mai care te poate costa 5.000 de lei!

Un deputat PNL de Alba vrea să legifereze o lege a bunului simț în România.

Potrivit alba24.ro, prin această propunere legislativă li se vor acorda o serie de facilități femeilor însărcinate sau însoțitorilor copiilor mici de până la 5 ani.

Citiți și: Atenție șoferi! Se dau amenzi și în aceste locuri!

Este vorba despre facilități precum:

– prioritate la ghișeele instituțiilor publice, la casele de marcat din magazine, locuri speciale de parcare sau prioritate la îmbarcarea în avion.

Operatorii economici și instituțiile publice vor fi obligați să afișeze la vedere faptul că aceste persoane vor avea prioritate.

Probabil vor exista operatori și chiar instituții publice care vor alege să facă ghișee, case de marcat, dedicate pentru aceste persoane și atunci nu mai vorbim de priorități la cozi.”, a transmis deputatul PNL de Alba, Alin Ignat, unul dintre inițiatorii proiectului, potrivit sursei citate mai sus.

De asemenea, inițiativa legislativă mai propune ca cel puțin 4% din locurile de parcare de pe lângă clădirile instituţiilor publice şi ale unităţilor comerciale publice şi private să fie rezervate pentru femei gravide sau cu copii.

Persoanele care nu respectă aceste prevederi riscă amenzi între 200 şi 1000 de lei.

Legea a fost adoptată de Senat, urmând să fie dezbătută în Camera Deputaților.

Foto principal: descriptiv. arhivă ePitești.ro

NOR CURIER 555×222

Comentarii

6 comentarii

  • Un cetatean spune:

    Hai, bai, ca nu era nevoie de legea asta! Oricat de inapoiati spun unii ca sunt romanii, nimeni nu a facut scandal vreodata cand cei care au copii mici au mers in fata la coada, ba chiar am vazut nenumarate cazuri cand au fost invitati sau li s-a spus sa mearga in fata sau li s-a oferit loc in fata! Nu suntem asa cum cred unii, dimpotriva, cred ca suntem mai civilizati decat altii, doar ca imaginea noastra in exterior este mult deformata de diverse specimene care incearca sa profite de pe urma altora!

  • Bogdan spune:

    Domnul deputat cred că are ceva frustrări din trecut 🤣🤣🤣🤣 .

  • Joiannis spune:

    Oricum țigăncile își iau puradeii în brate când merg undeva unde e coadă. O fac intenționat ca să se înfigă în față și sa-i lase pe fraieri la urmă. La neamu` ăstora oricum nu se cere bun simț, numai de la fraierul de român se cere bun simț

  • R spune:

    Ignat crede că toți suntem ca el și de aceea a propus această lege. Era mai oportună o.lege cara să oblige parlamentarii să-i respecte pe cei care au făcut greșeală de a-i vota.

  • Cami spune:

    Să folosească noile case self-pay sau să își educe copii să stea cuminți la rând, nu să alerge ca bezmeticii.
    Bun simț nu înseamnă prioritate peste tot, înseamnă educație.
    Așa venim toți la cumpărături cu copiii vecinilor sau prietenilor, ca să avem prioritate.
    Suntem de tot râsul.

  • Valentin Rotaru spune:

    la mentalitatea ta, sigur n ai gasi pe cineva sa ti lase copilul pe mana…..

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3