930×122 CAPRA 5

istoric

Legea care poate ajuta șoferii cu multe amenzi în trafic

Șoferii vor verifica și descărca online istoricul sancțiunilor de circulație

Citiți și: Tot ce trebuie să știe șoferii despre reținerea permisului de conducere!

Șoferii vor avea, dreptul de a vizualiza în aplicația specifică a Poliției Rutiere propriul istoric al sancțiunilor privind regimul circulației pe drumurile publice, respectiv eventuale amenzi sau puncte de penalizare primite, și vor putea descărca online un certificat în acest sens, conform unui proiect legislativ susținut de parlamentari de la mai multe partide și adoptat acum de Senat.

Proiectul va fi acum înaintat pentru dezbatere și adoptare Camerei Deputaților, conform Profit.ro.

Citiți și: Lovitură teribilă pentru acești șoferi!

Posibilitatea de a verifica punctele de penalizare primite este absolut necesară în condițiile în care, potrivit legislației rutiere, la cumulul a cel puțin 15 puncte de penalizare, conducătorilor auto li se suspendă dreptul de a conduce un autovehicul, arată inițiatorii proiectului.

Poliția Rutieră deține evidența tuturor sancțiunilor aplicate conducătorilor auto, care nu au însă acces direct la toate sancțiunile pe care le-au primit de-a lungul timpului, atât în cazul amenzilor, cât și în cazul punctelor de penalizare.

În prezent, certificatele privind istoricul sancțiunilor privind regimul circulației pe drumurile publice, se eliberează numai la cerere depusă la sediul serviciului poliției rutiere din județul care are în evidență conducătorul auto, în termen de 10 zile lucrătoare de la data depunerii cererii.

Prin urmare, proiectul reglementează cadrul legal pentru ca titularii permiselor de conducere să aibă acces permanent şi neîngrădit la istoricul sancţiunilor privind regimul circulaţiei pe drumurile publice. Accesul se va realiza pe baza unui cont creat de titularul permisului. Dreptul de acces la istoricul sancţiunilor al titularului permisului de conducere se limitează la vizualizarea datelor, generarea şi descărcarea unui certificat în format electronic.

Foto: Arhivă ePitești.ro/Descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

570 pe 90 Costache