Kaia 930 x 120

jocuri de noroc

Legea ,,păcănelelor” pune capac în industria jocurilor de noroc: Se va elimina complet

Legea ,,păcănelelor” pune capac în industria jocurilor de noroc: Se va elimina complet

Citiți și: Inspectorii ITM ,,și-au încercat norocul” la păcănele: Sancțiuni de zeci de mii de lei

Lovitură nouă pentru industria jocurilor de noroc!

Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților, a dezvăluit luni noi modificări la legea anti-păcănele.

Citiți și: Pitești. Polițiștii au descins la “păcănele”!

Conform News.ro, aceste modificări vor incrimina ca faptă penală eliberarea adeverinței false care atestă existența a peste 15.000 de locuitori în localități unde, în realitate, nu există acest număr de locuitori.

De asemenea, desfășurarea activității fără această adeverință va fi considerată infracțiune.

Senatul a adoptat recent un proiect de lege care clarifică și extinde reglementările privind unitățile administrativ-teritoriale.

Unele persoane au interpretat greșit că unitatea administrativ-teritorială este județul, în timp ce legea face referire explicită la localitatea specifică.

Modificările sunt menite să închidă orice lacune rămase în aplicarea legii inițiale.

Se vor elimina astfel ,,găselnițele” care permit jocurilor de noroc să opereze în localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori.

Alfred Simonis a explicat că, deși legea inițială interzicea activitatea jocurilor de noroc în localitățile cu sub 15.000 de locuitori, încă existau cazuri în care primarii eliberau adeverințe false.

De asemenea, mai erau situații în care operatorii economici continuau să funcționeze fără aceste adeverințe.

„Modificările pe care le vom face fac referire la eliberarea acestei adeverințe, incriminând ca fiind faptă penală eliberarea adeverinței de peste 15.000 de locuitori acolo unde nu sunt 15.000 de locuitori și desfășurarea activității fără această adeverință”, a declarat Simonis.

Prin noile modificări, legea clarifică faptul că referințele sunt strict la localități și nu la județe.

Legea ,,păcănelelor” pune capac în industria jocurilor de noroc: Se va elimina complet

În acest sens, sunt luate în considerare datele ultimului recensământ din 2021.

Simonis a subliniat că această măsură va elimina complet vulnerabilitățile legii inițiale, asigurând închiderea locațiilor de jocuri de noroc în toate localitățile de sub 15.000 de locuitori.

Modificările legislative au scopul de a întări controlul asupra industriei jocurilor de noroc, prevenind abuzurile și asigurând respectarea strictă a legii.

„Practic, după ce această lege va intra în vigoare, eliminăm orice vulnerabilitate a primei legi votate și se vor închide și cele 5% care nu s-au închis în localitățile de sub 15.000 de locuitori”, a adăugat Simonis.

Simonis a mai menționat că urmează o lege cadru.

Se va încerca eliminarea completă a jocurilor de noroc din România.

Proiectul pilot actual va oferi informații valoroase despre funcționarea și posibilele breșe ale legii, permițând legislatorilor să facă ajustările necesare.

„Sunt absolut convins că, după ce această lege va intra în vigoare, nu se va mai juca nimeni să interpreteze într-un fel sau altul legea”, a concluzionat Simonis, potrivit dailybusiness.ro.

Foto: Descriptiv

PIZZERIA SAPORI 555 222
eurial 570×90