Donaris 930 x 122

curent

Lovitură dură! Se va resimți în toate facturile de curent electric!

Lovitură dură! Se va resimți în toate facturile de curent electric!

Citiți și: Cinci zile de pană de curent! Bănci, cabinete, spații comerciale și clienți afectați

Transelectrica, operatorul rețelei naționale de transport a energiei electrice, a anunțat o creștere de 40% a tarifului pentru serviciul de sistem, începând cu data de 1 iunie 2024.

Noua valoare a tarifului este de 12,84 lei/MWh.

Citiți și: Oficial. Acești piteșteni rămân fără curent electric!

Comparativ cu tariful anterior de 9,17 lei/MWh.

Decizia a fost aprobată de Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE).

ANRE a transmis că această majorare va avea un impact minim asupra facturilor consumatorilor casnici, conform Economedia.ro.

Lovitură dură! Se va resimți în toate facturile de curent electric!

Pentru un consum anual de 1-1,5 MWh, creșterea facturii anuale se va situa între 3,7 și 5,5 lei.

Ceea ce echivalează cu o creștere lunară de 31 până la 46 bani.

ANRE a explicat că în perioada aprilie – mai 2024, prețurile de achiziție pentru rezervele de capacitate au crescut semnificativ comparativ cu anul 2023 și primul trimestru al anului 2024.

Această creștere a determinat majorarea costurilor operatorului de transport și de sistem, costuri care au depășit prognozele realizate la începutul anului.

Autoritatea a precizat că tariful ar putea fi modificat din nou începând cu 1 septembrie 2024, în funcție de evoluția prețurilor de achiziție pentru rezervele de capacitate.

Creșterea tarifului pentru serviciul de sistem a fost aprobată printr-un ordin al ANRE, publicat în Monitorul Oficial pe 30 mai 2024, fără a fi comunicat public de către Agenție.

Măsura, deși justificată de creșterea costurilor de achiziție pentru rezervele de capacitate, a stârnit controverse și nemulțumiri.

Foto: Descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90