New Profesional Consult 930 x 122

camere de supraveghere

Lovitură năucitoare pentru șoferi! Radarele fixe se întorc

Radarele fixe ar putea apărea din nou pe drumurile din România, după ce în urmă cu 10 ani au dispărut de pe șosele, fiind declarate ilegale.

Citiți și: Pe aceste drumuri se lucrează! Șoferi, fiți foarte atenți

Acestea ar putea fi însoțite și de camere de supraveghere a traficului și limitatoare de viteză. Măsura ar fi necesară pentru creșterea nivelul de siguranță pe șosele.

Echipamentele ar urma să fie achiziționate cu bani veniți de la UE, prin PNRR.

Citiți și: Poliția/Traficul în această dimineață: unde se circulă cu dificultate

Poliția Română vrea să monteze 500 de camere video, 300 de radare fixe și 1000 de limitatoare de viteză pe drumurile publice, potrivit digi24.ro

Acestea vor costa 35 de milioane de euro și vor face parte din componența unui sistem electronic pentru monitorizarea circulației pe care Ministerul Transporturilor vrea să îl implementeze.

Legislația trebuie adoptată până în decembrie 2022, iar sistemul „e-SIGUR” să devină operațional în cel mult doi ani, conform digi24.ro

Radarele fixe va ajuta la amendarea și sancționarea șoferilor indisciplinați în trafic: cei care depășesc viteza legală sau cei care trec pe roșu la semafor.

Reamintim că, România are cea mai ridicată rată a mortalității rutiere din Uniunea Europeană. Subiectul pe larg, AICI.

Sursă foto principal: autolatest.ro

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

12 comentarii

  • Mihnea spune:

    Pai in Europa radarele fixe sunt de zeci de ani asa ca ce e naucitor?Naucitor este ca ne-a luat atat timp sa le montam si sa respectam reguli!Naucitor este numarul de morti de pe soselele Romaniei!Naucitore sunt legioe slabe prin care punctele se sterg la fiecare 6 luni pe cand in Uk se sterg dupa 3 sau 4 ani!!!

  • George spune:

    Draga Mihnea, naucitor este sa mergi de la Pitesti pana la Arad in 10 ore respectand limita de viteza, naucitor este sa-ti dai cu parerea ca afara au radare fixe cand Germania are autostrazile de pe vremea lui Hitler!

  • Lucian Florin spune:

    Dar șosele DN reabilitate și autostrăzi când o să avem.???? Aici îi durerea, că dacă ar fi astea ar fi ok

  • IoanStefan spune:

    În Europa există demult radare fixe. Cu 10-15 ani în urmă sau fost puse și la noi.
    Deosebire:
    – în EU sunt montate în locurile periculoase, amplasarea lor e semnalizată
    – în RO au fost amplasate „la vânătoare” (firma care a amplasat radarele trebuia să-și recupereze cheltuielile cu șpăguirea autorităților)

  • Filimon valentin spune:

    Nu vreau sa fiu nepoliticos , dar dacă stau in alta tara si folosesc infrastructura de acolo, iar aici vin 2,3 săptămîni pe an și-mi dau cu parerea că fac bine autoritățile de cheltuie atîția bani pe camere si radare… Am si eu o întrebare , de ce ai plecat din românia daca autoritatile fac bine ce fac ? De ce nu ai stat sa suporți tot infernul de pe șoselele din țară???? In UK te duci in doua ore că și distanța, cît faci aici o zii întreaga, mai ales daca mai prinzi si lucrări pe drum , sau vreun accident la care să stai cu orele…stiti cum fac la noi autoritățile….? Țară arde si baba se cheaptana, asa cum o spun bătrînii in popor.

  • Bolat Cristian spune:

    Dacă va fi că în Suedia va fi f.bine,știind că acolo pe orice drum intre localități există telecamere ptr. Înregistrat viteza precum și indicatoare care îți spun cu ce viteză trebuie sa circuli.Dar înaintea fiecărui radar fix cum îi spunem noi, este amplasat un indicator care te atenționează de existenta respectivelor radare .La noi se fac abuzuri de ambele părți și never nu vor dispărea abuzurile!

  • Johnny spune:

    Anul 2023 va fi foarte profitabil pentru lipitorile alese de la putere, vor suge tot mai mult din oi, adica noi: parcări, amenzi de la radare, benzina, curent, gaze și multe altele. Dar de făcut ceva bun când mai fac și ei? Știi cum e sugi-sugi dar când se termina ce mai sugi?
    Asa e cand ești martoaga Europei!

  • Didi spune:

    Daca ar interzice masinile care nu pot circula mai mult de 130km/h si nu ar mai da permis tuturor analfabetilor, ar fi mai eficient. La ce iti trebuie masina care prinde 500km/h? Unde mergi cu ea? In Romania nicaieri, in primul rand pentru ca strazile lasa de dorit

  • Catalin spune:

    Mihnea, ai uitat sa spui ca in Europa sunt sosele cum trebuie, nu araturi sa iti rupi masina si 400km sa.i faci in 8h

  • Costel spune:

    In occident, cum zicea și altcineva..sunt semnalizare radarele și sunt puse într-adevăr fie acolo unde se considera ca fiind pericol dacă depășești o anume viteza, fie unde urmează o zona aglomerată și sa te forțeze sa nu depășești viteza.

    Pe de alta parte, totul vine la pachet cu infrastructura care la noi lasă de dorit. Problema este ca noi, fiind romani (a se citi idioți), întotdeauna punem carul înaintea noilor. Adică nu credem infrastructura sa circulam legal cu 130, dar punem radare ca de ce nu respectam legea. Nu facem parcări dar dam amenzi ca se parchează pe trotuar. Faceți străzi și parcări și apoi puteți sa impuneți ce vreți.
    Iar legat de parcări, oricum în Pitești nimeni nu te verifica dacă ai plătit parcarea. Primăria e interesata sa plătească niște nene din taxe și impozite, dar nu cele pt neplata parcării.

  • Mihnea spune:

    Am inteles…In Uk limita de viteza este de 70 mile pe autostrada/60 pe celelalte.Sunt lucrari si accidente si aici plus devieri de trafic!Omul pleaca de acasa cu mult timp inainte si nu prea vezi nervosi in trafic!Este interzis sa claxonezi aiurea sau sa conduci agtesiv!Voi aveti dreptate!Sa fiti sanatosi!

  • Costin spune:

    Mergi in UK si respecta legile acolo.Cand ombavea si noi salarii ca in UE si militienii vor respecta regulile atunci mai stam de vorba.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90