930 x122 grota rece

2024

Lovitură pentru oameni: 2024, anul scumpirilor! Lista majorărilor este mare

Lovitură pentru oameni: 2024, anul scumpirilor! Lista majorărilor este mare

Citiți și: Cele mai mari scumpiri! Pentru ce plătim cel mai mult la magazin

Anul 2024 aduce cu sine o serie de scumpiri semnificative, afectând o gamă largă de bunuri și servicii, de la produse alimentare la servicii turistice.

Aceste majorări sunt rezultatul unor decizii fiscale adoptate de guvern, care vor influența direct puterea de cumpărare a cetățenilor.

Citiți și: Șmecheria de la raft! Cum sunt păcăliți cumpărătorii

Creșterea TVA-ului și accizelor: Impactul asupra produselor și serviciilor

Una dintre cele mai semnificative schimbări este creșterea TVA-ului pentru produsele care conțin zahăr și pentru produsele BIO, precum și majorarea accizelor pentru tutun și alcool.

Aceasta va duce la scumpiri vizibile la țigări, băuturi alcoolice și carbogazoase.

Impactul asupra alimentelor și vacanțelor

Produsele alimentare organice, tradiționale, serviciile oferite de festivaluri, cluburi sau săli de sport, locuințele și panourile fotovoltaice vor suferi majorări de preț semnificative.

De asemenea, se preconizează o creștere de prețuri la vacanțe, ca urmare a creșterii TVA-ului la hoteluri și restaurante la 19%.

Turismul: Un sector sub presiune

Agențiile de turism atrag atenția asupra impactului negativ pe care aceste măsuri îl vor avea asupra industriei. Se previzionează o majorare de cel puțin 10% a costurilor serviciilor turistice.

Eliminarea voucherelor de vacanță pentru bugetari și majorarea taxelor pentru industria turismului sunt alte aspecte care vor afecta negativ acest sector.

Alte prețuri în creștere

Pe lângă alimente și turism, scumpirile vor afecta și alte domenii.

De exemplu, TVA-ul va crește de la 5% la 9% pentru toate produsele care beneficiază în prezent de o cotă redusă. În plus, guvernul propune creșterea accizelor pentru tutun, alcool și băuturi alcoolice începând cu ianuarie 2024.

Concluzie

Anul 2024 se anunță a fi unul dificil pentru consumatori, producători și întreprinzători.

Măsurile fiscale și bugetare vor avea un impact semnificativ asupra costului vieții și asupra activităților economice. Toate acestea obligând oamenii să se adapteze la noile realități financiare.

Lovitură pentru oameni: 2024, anul scumpirilor! Lista majorărilor este mare

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Al Bundy spune:

    E bine așa, trebuie finanțată Ucraina si deficitul uriaș de cont curent al României…
    Plus toate beneficiile si pomenile bugetarilor!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90