EcoMoto 930×122

taxe

Lovitură pentru români! Sunt obligați să plătească o nouă taxă

Recent, pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) a fost publicat un material informativ care aduce clarificări pentru persoanele fizice care obţin venituri din prestarea unor activităţi de înfrumuseţare/întreţinere corporală.

Citiți și: Obligație pentru proprietarii de apartamente și mașini. Taxa ce nu mai poate fi evitată!

Concret, prin acest ghid publicat de ANAF se oferă informații cu privire la tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obţinute de persoanele fizice din prestarea unor activităţi de înfrumuseţare/ întreţinere corporală.

CE OBLIGAȚII AU PERSOANELE FIZICE

Persoanele care au de gând să obţină astfel de venituri au obligaţia înregistrării în registrul comerţului şi autorizării funcţionării. De altfel, acestea îşi pot desfăşura activitatea în următoarele forme de organizare:

Citiți și: Anunț important pentru cei care vor să obțină permisul de conducere!

– individual şi independent, ca persoane fizice autorizate;

– ca întreprinzători titulari ai unei întreprinderi individuale;

– ca membri ai unei întreprinderi familiale.

După ce v-ați înregistrat oficial în registrul comerţului şi autorizării funcţionării, trebuie să depuneți obligatoriu la organul fiscal competent declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212).

Formularul 212 este accesibil pe anaf.ro, la rubrica Asistenţă Contribuabili/Servicii oferite contribuabililor/Ghiduri Curente şi alte materiale informative.

Foto descriptiv: Stirile ProTv

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90