930×122 POSADA 5

scumpiri

Lovitură pentru șoferi! Prețul carburanților crește din nou!

Lovitură pentru șoferi! Prețul carburanților crește din nou!

Citiți și: Pitești. Prețuri mai mari! Veți plăti mai mult pentru aceste servicii

Scăderea prețului la motorină a fost doar un vis frumos. Prețul carburanților a început din nou să crească, în unele benzinării fiind chiar 8,42 lei.

Corina Murafa, analist politici energetice, a explicat care este motivul acestor creșteri de prețuri și ce decizii ar trebui să ia autoritățile astfel încât prețurile să scadă sau măcar să rămână la același nivel.

Citiți și: Veste groaznică pentru șoferi! Sunt aşteptate noi scumpiri la pompă!

Explicația (pentru scumpire, n.red.) este una destul de simplă.

Atunci când cererea este ridicată, prețurile cresc.

Iar această reducere de 50 de bani nu a făcut decât să accentueze creșterea de cerere pe piața de carburanți, pentru că prețurile au scăzut artificial, însă numai o componentă din preț, în schimb componentele principale care definesc prețul, acolo nu se poate interveni.  

S-a ales o variantă, din punctul meu de vedere, așa cum avertizam și la vremea respectivă, care nu avea decât să aibă un efect pe termen foarte scurt pentru că după aceea prețurile intră în logica de piață și merg mai departe, atâta timp cât cererea nu scade. 

Este foarte important ca noi, înainte să intrăm într-o recesiune care să scadă automat cererea, să scădem cererea de carburanți. Și aici trebuie intervenit cu măsuri!”, a explicat Corina Murafa la Antena 3.

În Argeș cel mai ieftin litru de benzină standard îl găsim la benzinăria Petrom din Bradu (șoseaua Pitești – Craiova DN 65).

Cel mai ieftin litru de motorină se găsește la aceeași benzinărie, un litru costând 8,34.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Costel spune:

    E o mizerie tot ce se întâmplă în România cu prețul la carburanți.
    In România astăzi, 03.09.22 prețul la benzina este 7.34 lei
    In Franța, in Paris, tot astăzi, prețul este de 1.45 euro litrul de benzina, adică 7 lei. La salariile nici pe jumătate, ai prețul mai mare la carburant. Sa tot dam înainte

Donaris 570×90