930 x122 grota rece

biserica

20 DE COPACI, TĂIAȚI DE DRAGUL BISERICII „SFÂNTA VINERI”

Lucrările de reabilitare a bisericii „Sfânta Vineri” din cartierul piteștean Popa Șapcă sunt aproape de final. Parohia a primit asistenţă financiară nerambursabilă Regio de aproape 6.250.000 de lei, în condiţiile în care valoarea totală a contractului a depășit 8.000.000 de lei.

Citiți și: Este OFICIAL: Schimbări majore la celebra școală de fotbal Aripi Pitești!

Proiectul vizează restaurarea, reabilitarea şi conservarea ansamblului: clădirea bisericii (454 de mp), casa parohială (224 de mp), aleile şi gardul de împrejmuire. S-au făcut şi lucrări de restaurare, de la cele de pietrărie, zidărie şi tâmplărie până la pictura interioară, vitralii şi mobilier. Casa parohială va deveni muzeu, iar curtea bisericii va fi reamenajată în totalitate.

Investiţia a presupus şi un sacrificiu pe care, probabil, nu puțini piteșteni îl vor critica: nu mai puţin de 20 de copaci din curtea complexului bisericesc au fost tăiaţi. Reprezentanţii lăcaşului de cult susţin că unii dintre copacii tăiați erau un pericol pentru biserică şi pentru enoriaşi, fiind bătrâni, și că alţii obturau vederea clădirii restaurate.

Citiți și: Ce a pățit un interlop din Argeș în biserică? Voia să se însoare cu fiica fostei iubite

Cele întâmplate la biserica „Sfânta Vineri” vin și în contextul în care așa numitul proiect de regenerare urbană a Piteștiului a însemnat și tăierea a numeroși arbori, realitate care a provocat nemulțumire și iritare în rândul cetățenilor.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90