EcoMoto 930×122

autobuze

autobuze

MAI AVEM DE MÂINE TRANSPORT PUBLIC DE CĂLĂTORI ÎN PITEŞTI?

Astăzi expiră contractul de asociere dintre firmele Publitrans, CNCD şi Girexim privind transportul public de călători în municipiul Piteşti.

Citiți și: E oficial! Autobuze Publitrans la Argeș Mall

Consiliul Local a votat aseară ca Publitrans să se prevaleze de o prevedere europeană conform căreia contractul poate fi prelungit „în situaţii de urgenţă”, deşi legislaţia românească interzice acest lucru. Specialiştii Primăriei lucrează acum la un acord formal, care va fi avizat de Consiliul Local într-o şedinţă extraordinară ce va avea loc marţea viitoare.

„Legislaţia europeană este superioară celei româneşti. Legea care ne interzice continuarea asocierii a apărut în urmă cu câteva luni şi ne-a pus în dificultate. Am găsit, însă, legislaţie europeană care prevede că asocierea poate continua pe o perioadă determinată în situaţii de urgenţă. Cel mult pe doi ani. Deja am semnat precontract cu Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare pentru accesarea unui credit cu care să cumpărăm 70 de autobuze. Cele 70 de autobuze vor ajunge la noi în etape, nu toate odată, aşa că trebuia să avem cu ce să asigurăm transportul, de aceea s-a impus prelungirea contractului cu CNCD şi Girexim. Deci, nu vor fi probleme, vom avea în continuare transport local normal”, a spus astăzi primarul Tudor Pendiuc.

Citiți și: Apar noi informații despre agresorul din autobuz. Ce a pățit tânărul care a îngrozit țara

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90