New Profesional Consult 930 x 122

istorie

Mai multe ore de istorie la școală

Academia Română solicită Ministerului Educaţiei ca elevii din învățământul preuniversitar să aibă mai multe ore de istorie pe săptămână.

Citiți și: Tot mai greu să obții permisul de conducere! Costurile sunt enorme

Concret, se cere ca numărul de ore de Istorie din învăţământul preuniversitar din România să fie cel puţin egal cu media orelor de Istorie din statele UE, respectiv de trei ore pe săptămână, potrivit Agerpres.

Astfel, Academia Română solicită Ministerului Educaţiei să înceapă în cel mai scurt timp un dialog pe această temă.

Citiți și: Pitești: Exuberanță molipsitoare! Școala s-a mutat pe centru!

Reprezentanții acestei instituții își doresc ca „viitoarea lege a învăţământului să reflecte corect statutul Istoriei şi al istoricilor„.

Cu toate acestea, apelul privind modificarea numărului de ore ale disciplinei vine după încheierea consultărilor pentru noile legi ale educației, consultări care s-au finalizat pe 24 august.

Fără revenirea disciplinei Istorie la statutul pe care l-a avut cel puţin în primii ani după 1989, fără acordarea finanţării adecvate institutelor Academiei, instituţiilor de arhivă (Arhivele Naţionale, Arhivele Diplomatice şi Arhivele Militare), muzeelor şi facultăţilor de istorie, publicaţiilor de istorie etc. este compromisă păstrarea identităţii naţiunii române şi se pecetluieşte dispariţia sa treptată”, se afirmă în mesajul semnat de preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, potrivit sursei citate mai sus.

Foto principal: descriptiv/ Sursă: monitoruldecluj.ro

Supernova_2022_christmas_web_banner_555x222_ROM

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3