930 x122 grota rece

credite

Mai mulți bani pentru familii și pentru studenți!

Mai mulți bani pentru familii și pentru studenți!

Citiți și: Bani de la stat pentru elevi și studenți!

Studenții vor putea contracta credite garantate de stat de 15.000 de euro, în loc de 10.000 euro în programul StudentInvest, iar familiile și cuplurile vor putea lua credite de 30.000 de euro, în loc de 15.000 euro, în programul FamilyStart, conform modificărilor aduse acestor programe în comisiile de specialitate din Parlament.

Potrivit acestor modificări, banii vor putea fi folosiți pentru cumpărarea unui autoturism second hand, nu pentru unul nou, pentru studii MBA și pentru electrocasnice de până în 2.000 euro.

Citiți și: Facultatea, gratis pentru studenți! Vezi condițiile!

Ordonanța de urgență prin care Guvernul a adoptat anul trecut ambele programe a fost adoptată fără modificări de către sanatori, dar deputații au decis în comisii să îi aducă o serie de amendamente condițiilor și scopurilor programelor.

Astfel, în cazul studenților, vârsta maximă a fost majorată la 40 de ani neîmpliniți, pe considerentul că pentru anumite profesii, pregătirea universitară implică o perioadă mai lungă de specializare, de exemplu în cazul medicilor, a căror formare profesională implică cel puțin 12 ani de studii (licență, rezidențiat etc.), context în care unii dintre aceștia depășesc vârsta de 31 de ani.

Tododată, valoarea maximă a creditului, garantat de stat în proporție de 80%, a fost majorată de la 50.000 lei la 75.000 lei.

Modificări sunt și la creditarea pentru familii.

Dacă în prezent creditul poate fi acordat pentru a acoperi avansul pentru achiziţia de către tinerii căsătoriţi a unor autoturisme familiale noi, numai pentru cele de 7 persoane/locuri, precum şi achiziţia de autoturisme adaptate pentru persoanele cu dizabilităţi, conform modificărilor aduse de către deputați, creditul va putea fi folosit nu numai pentru autoturisme noi, ci și pentru autoturisme second-hand cu vechime de maximum 5 ani la data efectuării tragerii creditului.

Alte cheltuieli care vor putea fi acoperite de creditul garantat de stat:

– achiziția de soluții energetice sustenabile

– sisteme de panouri fotovoltaice, sisteme de panouri solare, instalații eoliene și alte soluții energetice

– achiziția aparatelor electrocasnice și aparaturii electronice în valoare totală de maximum 10.000 lei fiecare.

Detalii, AICI

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90