NOR CURIER 930X122

clase

MAI PUȚINI ELEVI LA CLASĂ. NOI CONDIȚII PENTRU ÎNSCRIEREA PREȘCOLARILOR

Numărul maxim de elevi din clasele primare, generale, de liceu, profesionale și de artă s-a micșorat, iar copiii cu vârsta de cel puțin doi ani vor putea fi înscriși în învățământul preșcolar, la cererea părinților, în limita numărului de locuri disponibil.

Citiți și: S-a semnat contractul! Vești bune pentru mii de elevi

Prevederile se regăsesc într-o lege publicată pe 20 august în Monitorul Oficial, care modifică Legea educației.

Legea nr. 185/2020, deși publicată deja în Monitorul Oficial, aceasta își va produce efectele de la data de 1 septembrie 2020. Prin urmare, începând cu această dată, numărul maxim de elevi dintr-o clasă va fi redus, după cum urmează: la clasele primare, media va fi de 17 elevi (nu 20), cel puțin zece și cel mult 22 (maximul era 25); la învățământul gimnazial, media va fi de 22 de elevi (nu 25), dar nu mai puțin de zece și nu mai mult de 26 (maximul era de 30); la clasele de liceu și cele profesionale, media va fi de 24 de elevi (nu 25), nu mai puțin de 15 și nici mai mult de e 30; la învățământul de arta, clasa va cuprinde în medie 14 elevi, cel puțin opt și cel mult 25, iar o grupă va cuprinde în medie șase elevi, dar nu mai puțin de patru și nu mai mult de zece; la învățământul dual, clasa va cuprinde în medie 24 de elevi, dar nu mai puțin de 20 și nu mai mult de 30.

Citiți și: Atenție! Amenzi pentru elevi!

Apoi, părinții care au copii cu vârste de cel puțin doi ani pot solicita înscrierea lor în învățământul preșcolar, dar numai dacă mai sunt locuri disponibile.

„La solicitarea expresă a părinților, în limita numărului de locuri, pot fi înscriși în învățământul preșcolar copiii cu vârstă de minimum 2 ani, asigurându-se finanțarea de bază corespunzătoare, de la bugetul de stat, în baza costului standard per preșcolar stabilit prin hotărâre a Guvernului”, scrie în Legea nr. 185/2020. În ceea ce privește numărul maxim de copii dintr-o grupă, acesta a rămas același, respectiv: la clasele antepreșcolare, grupa cuprinde în medie șapte copii, dar nu mai puțin de cinci și nu mai mult de nouă; la clasele preșcolare, grupa cuprinde în medie 15 preșcolari, dar nu mai puțin de zece și nu mai mult de 20.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90