NOR CURIER 930X122

15 august

MARE ATENȚIE LA ZIUA LIBERĂ!

Mare atenție la ziua liberă! Conform Codului Muncii, ziua de 15 august -„Adormirea Maicii Domnului” este declarată zi de sărbătoare legală în care nu se lucrează.

Citiți și: Șoferii n-au știut ce ,,i-a lovit”: Aproape 3000 de sancțiuni în timp record

Angajatorul este obligat să acorde zile libere, informează Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Argeș.

În caz contrar, inspectorii de muncă cu atribuţii în domeniul relaţiilor de muncă din ITM Argeş pot aplica sancţiuni angajatorilor sub formă de amendă de la 5.000 la 10.000 lei.

Citiți și: ITM ,,lovește” din nou: Sancțiuni record la acești angajatori

Potrivit sursei citate, sancțiunile nu se aplică în unităţile sanitare şi cele de alimentaţie publică precum şi în cele în care activitatea nu poate fi întreruptă, ea având un caracter continuu, de permanenţă.

Astfel, în unităţile sanitare şi de alimentaţie publică se pot stabili programe de lucru adecvate în scopul asigurării asistenţei sanitare şi, respectiv, a aprovizionării populaţiei cu produse alimentare de strictă necesitate.

Acestor categorii de salariaţi care prestează activitate într-una din aceste zile, li se va asigura compensarea cu timp liber corespunzător în următoarele 30 dezile.

Dacă din motive justificate nu se acordă zile libere, salariaţii beneficiază ca soluţie alternativă, de un spor ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru.

Prin negociere colectivă sau/şi individuală se pot stabilii şi soluţii mai favorabile pentru salariaţii aflaţi în situaţiile menționate mai sus. (Foto: descriptiv)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90