Kaia 930 x 120

elevi

Masa caldă, în patru școli din Argeș. Care este meniul unui elev

Așa cum v-am informat, în patru școli din Argeș, elevii vor beneficia de programul Masa caldă. Subiectul pe larg, aici – Patru şcoli din județul Argeș vor acorda elevilor o masă caldă

Citiți și: Școala din România cu acces pe bază de cartelă pentru elevi

Inițial, în 300 de unități de învățământ din toată țara ar fi trebuit să se organizeze acest program în anul școlar 2022-2023, însă numărul s-a extins la 350. Lista cu celelalte 50 de școli nu a fost până acum făcută publică.

În județul Argeș, școlile care se află pe această listă sunt: Școala Gimnazială Albeștii de Argeș, Școala Gimnazială Nr.1 Hîrtiești, Școala Gimnazială Nr.1 Micești și Școala Gimnazială I.C. Lăzărescu Țițești.

Citiți și: Examenul de Bacalaureat se schimbă din temelii!

Tariful unui meniu zilnic pentru un elev este de 15 lei.

Conform edupedu.ro, un pachet alimentar ar trebui să conțină: produse de panificaţie din făină integrală – pâine feliată sau batoane/chifle, produse din carne și/sau brânzeturi/derivate din lapte, legume – roşii, castraveţi, salată sau alte produse similare, plus un fruct.

În cazul școlilor unde există cantină sau autoritatea locală va contracta în regim de catering, elevii vor primi un meniu care cuprinde mâncare preparată.

La polul opus, unde nu există această posibilitate, elevii ar putea primi sanvișurilor ambalate după norme standard, conform aceleași surse.

Meniul pe care îl pot avea copii, recomandări avizate de Ministerul Educației și de Institutul de Sănătate Publică:

Ciorbă de legume

Supă de pui cu legume

Ciorbă de văcuță cu legume

Legume cu piept de pui la grătar

Mâncare de mazăre cu piept de pui

Pilaf cu legume și ficăței de pui

Piure de morcov cu grătar de pui

Piure de cartofi cu piept de curcan

Mâncare de varză dulce cu friptură la cuptor

Ghiveci de legume cu pui

Orez cu legume și pui la tava

Sufleu de broccoli cu brânză

Cartofi gratinați cu piept de pui la grătar

Tocană de legume cu orez brun

Piure de cartofi cu sfeclă și chifteluțe de legume

Omletă cu legume (ardei, ciuperci, ceapă verde) și brânză telemea

Sufleu de conopidă, broccoli și brânză la cuptor

Dovlecel umplut cu brânză la cuptor

Ciuperci la cuptor umplute cu brânză (pentru copiii cu vârsta mai mare de 7 ani)

Macaroane cu brânză

Cartofi franțuzești (la cuptor cu brânză şi ou)

Quinoa cu legume

Sandvici cu unt, şuncă, caşcaval şi legume (roşii, castravete, salată)

Sandvici cu piept de pui la grătar sau pulpă de pui dezosată la grătar cu legume crude (gogoșar, varză, morcov).

Salată de fructe (măr, pară, caisă, piersică, banană, portocală)

Programul-pilot „Masă caldă” are ca obiectiv înlocuirea programelor „Laptele și cornul” și „Fructe în școli”.

Sursă: edupedu.ro

Sursă foto principal: bzi.ro

Eurial 555 x222
New Profesional Consult 570×90