Donaris 930 x 122

bani din meditații

Măsură adoptată AZI pentru profesorii care fac meditații! Sunt obligați!

Măsură adoptată AZI pentru profesorii care fac meditații! Sunt obligați!

Citiți și: Salarii mai mari pentru profesori. Câți bani și când intră în conturi

Toți profesorii sunt obligați să completeze declarația pe propria răspundere că nu fac meditații cu elevii de la clasă.

Termenul limită este data de 31 decembrie a fiecărui an, potrivit ordinului publicat astăzi, 19 ianuarie, în Monitorul Oficial.

Citiți și: Profesorii vor fi pedepsiți aspru dacă fac aceste lucruri

Potrivit edupedu.ro, este vorba despre ordinul nr. 3.051 din 11 ianuarie 2024.

Prin document a fost aprobată procedura pentru completarea declarațiilor de interese de către personalul didactic de predare.

Ordinul va intra în vigoare de la 1 februarie 2024.

Măsură adoptată AZI pentru profesorii care fac meditații! Sunt obligați!

Ce înseamnă declarația de interese, potrivit procedurii

  1. a) declarație de interese — documentul scris, redactat pe propria răspundere, prin depunerea căruia cadrul didactic de predare confirmă că asigură echitate și obiectivitate în activitatea de predare-învățare-evaluare și că nu desfășoară activități de pregătire suplimentară contra cost pentru elevii de la clasa/clasele la care este încadrat în anul școlar în curs;

  2. b) meditații — activitățile de pregătire suplimentară contra cost pentru elevii de la clasa/clasele la care este încadrat personalul didactic de predare;

  3. c) responsabil pentru declarațiile de interese — persoana responsabilă cu asigurarea implementării la nivelul unității de învățământ a prevederilor prezentei proceduri privind declarațiile de interese.

Potrivit ordinului publicat în Monitorul Oficial, profesorii vor declara în scris, pe propria răspundere, că nu desfășoară activități de pregătire suplimentară contra cost pentru elevii de la clasa:

Art. 5. — „(1) Personalul didactic de predare declară în scris, pe propria răspundere, sub sancțiunile prevăzute de Codul penal pentru falsul în declarații, că nu desfășoară activități de pregătire suplimentară contra cost pentru elevii de la clasa/clasele la care este încadrat în anul școlar în curs.

(2) Declarația de interese cuprinde norma didactică și activitățile de predare la clasa/clasele la care personalul didactic de predare este încadrat în anul școlar în curs, conform modelului standard prevăzut în anexa nr. 2 care face parte integrantă din prezenta procedură.

(3) Până la data de 31 decembrie a fiecărui an, personalului didactic de predare îi revine obligația să completeze declarația de interese.

(4) Personalul didactic de predare angajat ulterior datei de 31 decembrie completează și depune declarația de interese în termen de 5 zile de la angajare.

(5) Pentru declararea intereselor, datele se completează cu informațiile valabile la data completării declarației.

(6) Formularul privind declarația de interese este pus la dispoziția personalului didactic de predare, în format electronic, pe pagina de internet a unității de învățământ preuniversitar sau, la cerere, în format letric, de către responsabilul pentru declarațiile de interese.”, se arată în document.

Detalii suplimentare despre subiect, AICI.

Foto: Descriptiv/adevarul.ro

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

3 comentarii

  • Mihai spune:

    Voi chiar aveți probleme psihice crezând ca o să spună profesorii ca fac meditație cu copii de la clasă sau o să declare vreodată ca primesc bani la negru. La fel se întâmplă și cu ,săracii’ medici de familie care fac numai manevre cu cardurile bătrânilor și nu primești o rețetă fără să bagi 1 mil în buzunar. Vai de țara asta ca dăm vina doar pe cine o conduce dar noi suntem niște șpăgari și niște hoți care nu știm ce să mai furăm și pe cine să mai păcălim. În România toată lumea fură inclusiv femeia de servici.

  • Aloe Vera spune:

    Acum, precum … candva : ” Tara de secaturi, tara minora cazuta rusinos la examenul de capacitate in fata Europei . Aici ne-au adus politicienii ordinari, hotii improvizat astazi in moralisti, ministrii care s-au vandut o viata intreaga, deputatii contrabandisti . Nu ne prabusim nici de numarului dusmanului, nici de armamentului lui ; boala o avem in suflet, e o epidemie infricosata de meningita morala ” / Octavian Goga – 1916.

  • Traian spune:

    ” Hoha” , a făcut meditații cu elevii de la clasa !? Dar doamna ?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90