930 x122 grota rece

alcool

Măsuri dure pentru vânzarea de alcool către minori! Lege promulgată!

Măsuri dure pentru vânzarea de alcool către minori! Lege promulgată!

Citiți și: Staționarea mașinilor cu motorul pornit, interzisă

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, actul normativ care completează legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială.

Acesta prevede sancţionarea cu amendă şi suspendarea activităţii localurilor publice pentru comercializarea sau oferirea cu titlu gratuit de băuturi alcoolice către minori.

Citiți și: Se întâmplă în toate școlile! OBLIGATORIU

Legea are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii nr.16/1991, în sensul stabilirii drept contravenţie a comercializării sau oferirii cu titlu gratuit a băuturilor alcoolice către minori, de către unităţile autorizate să comercializeze băuturi alcoolice.

Măsuri dure pentru vânzarea de alcool către minori! Lege promulgată!

Potrivit actului normativ promulgat de către şeful statului, va constitui contravenţie comercializarea sau oferirea cu titlu gratuit a băuturilor alcoolice către minori de către unităţile autorizate să comercializeze băuturile alcoolice.

Amenzile prevăzute sunt între 100 lei şi 500 lei, cât şi suspendarea activităţii localului public pe o perioadă cuprinsă între 10 şi 30 de zile.

În această situaţie, sesizarea va putea fi făcută şi de către organele de ocrotire socială.

Pe 23 mai, Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege.

Detalii, AICI – Localurile care oferă gratuit sau vând băuturi alcoolice minorilor vor avea activitatea suspendată / Legea a fost promulgată

Sursă foto: Descriptiv/Arhivă

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3