930×122 CAPRA 5

Medic

Medic renumit de la Urgență: „Pacienții se confruntă cu iadul din spitale”

În contextul valului patru al pandemiei, foarte mulți medici ies public pentru a prezenta realitatea sumbră din spitale.

Citiți și: Primarul Dan Stroe, mesaj special!

Măsurile luate pentru al patrulea val, anunțat atât de doctori, cât și de autorități încă din vară, sunt ineficiente în fața numărului mare de îmbolnăviri. Secțiile de terapie intensivă sunt neîncăpătoare, iar medicii sunt epuizați. Pacienții își caută vindecarea în același sistem medical ”rămas în ruină”.

Luni seara a fost coadă la Spitalului Județean de Urgență Pitești (SJUP). Majoritatea persoanelor care s-au prezentat la Urgențe erau pacienți infectați cu COVID-19.

Citiți și: Doctor șpăgar, mort într-un accident bizar

Secțiile ATI, destinate acestor pacienți sunt pline, iar ventilatoarele sunt insuficiente. Așa arăta, aseară, camera de gardă de la secția Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Pitești.

Alina Martau (foto), medic primar medicină de urgență în cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești din anul 1995, trage un semnal de alarmă, pe pagina sa de Facebook, cu privire la ceea ce se întâmplă în spitale în valul patru al pandemiei.

MESAJUL MEDICULUI SJUP – ALINA MARTAU

Prezentul acestei țări trebuia să arate altfel, cu oameni fericiți și liberi, cu un sistem educațional accesibil tuturor copiilor, cu o economie dezvoltată și cu o structură medicală în plin progres. Din păcate ne aflam în centrul unui cataclism medical. Valul 4-este valul anunțat de autorități încă din vară și pentru care nu s-a făcut nimic. Este valul în care oamenii cad pradă unui sistem medical rămas în aceeași ruină că la valul 3, dar peticit pe alocuri.

Este valul în care pacienții se confruntă cu iadul din spitale. Este valul pe care mulți l-au privit cu scepticism, dar care acum se lovesc de lipsa ventilatoarelor ce le asigură speranța de însănătoșire. Este valul care arată incapacitatea secțiilor de terapie intensivă de a le oferi oxigenul necesar. Valul 4 al pandemiei a scăpat de sub control.

Autoritățile au luat măsurile care considerau că asigură protecție cetățeanului, dar acestea s-au dovedit inutile, la bază stand lipsa de comunicare și neîncrederea în informațiile transmise. Suntem un stat eșuat? Posibil! Să nu uităm că dreptul la sănătate este în constituție, iar derapajul medical produs mai are șanse de îndreptare, dacă se vor analiza cu mai multă responsabilitate cauzele și se vor lua măsurile de redresare pentru sistemul medical. Cu medici epuizați și cu amenințări nu putem deveni învingători in luptă pandemică.
Viața are prioritate!

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

3 comentarii

  • maria spune:

    Tot respectul doamna doctor,pentru lucrurile reale pe care le mentionati!Politiciieni=p–– le stiu pe toate,ROMANIA e condusa de ei,nu permit sa fie specialisti in fruntea fiecarui minister!Felicitari!Numai dumneavoastra dupa ani grei de studiu 8+4+6+5=23ani,trebuie sa faceti sacrificii in continuare,ei se cearta pe ciolan,dorm in scaun de puf si primesc pensii speciale!PLECATI DIN TARA!!!

  • Ion spune:

    Înțeleg ca sistemul medical este suprasolicitat in aceste zile, dar am auzit ca nu au voie cu telefoane in spital județean? De ce? Ce au de ascuns?

  • Pantilica Mariana spune:

    Nu pot decât să îi felicit pe o ești medici care sunt oameni în primul rând. Să fiți binecuvântați de Dumnezeu și să aveți puterea de a rezista în a este vremuri grele. Cu stimă și respect Mariana Pantilica.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3