930×122 CUMPANA 5

burse

Ministerul Educației amendat cu 10.000 de lei pentru că a eliminat din bursele pentru elevi

Ministerul Educației a fost amendat cu 10.000 de lei de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru că a eliminat acordarea bursei de ajutor social elevilor care învață într-o unitate școlară aflată într-o altă localitate, decât cea de domiciliu.

Citiți și: Veste proastă pentru elevi! Este prima dată după 19 ani când se întâmplă

Fapta Ministerului Educației Naționale prin care a eliminat acordarea bursei de ajutor social elevilor care învață într-o unitate școlară aflată într-o altă localitate, decât cea de domiciliu, constituie faptă de discriminare potrivit art. 1 alin. (2) lit. e., art. 2 alin. (1), alin. (3), art. 10 lit. h, art. 11 alin. (1).

Se sancționează cu amendă contravențională în cuantum de 10.000 de lei Ministerul Educației Naționale, se stabilește un termen de monitorizare de 6 luni pentru eliminarea faptei de discriminare.” se arată în comunicatul emis de CNCD, citat de edupedu.ro.

Citiți și: Ce se întâmplă cu voucherele educaționale de 500 de lei. Ce trebuie să facă părinții

Potrivit sursei citate, „hotărârea de constatare a fost adoptată cu unanimitate de voturi (8) a celor prezenți, sancțiunea a fost stabilită cu 5 voturi pentru 3 împotrivă.”

Reamintim că, prin ordinul 5.379 din 7 septembrie 2022 s-au reglementat criteriile generale de acordare a burselor elevilor din învățământul preuniversitar în acest an școlar. Atunci au fost eliminate bursele rurale pentru liceeni și bursele de merit pentru elevii de clasa a V-a. Subiectul pe larg, AICI – Burse pentru elevi, eliminate de Ministerul Educației. Nu sunt bani!

Ordinul a fost semnat de Sorin Cîmpeanu.

Foto: arhivă epitești.ro/ descriptiv

Donaris 555×222

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3