SMART KIDS 930X122

an școlar

MINISTRUL EDUCAȚIEI ANUNȚĂ CE SE ÎNTÂMPLĂ CU ANUL ȘCOLAR

Monica Anisie, ministrul Educației, a susținut astăzi o conferință de presă pe tema anului școlar 2019-2020, aflat în stand-by ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Citiți și: Ministerul Educației amendat cu 10.000 de lei pentru că a eliminat din bursele pentru elevi

Potrivit sursei citate, Ministerul Educației și Cercetării a agreat cu partenerii educaționali (reprezentanții elevilor, studenților, părinților, cadrelor didactice și ai Consiliului Național al Rectorilor) măsurile pentru viitoarea reluare a cursurilor și pentru încheierea cu succes a anului școlar și universitar 2019/2020.

„În contextul informațiilor deținute până în prezent privind evoluția pandemiei de SARS-CoV-2, scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor în învățământul preuniversitar și universitar în decursul lunii iunie. În funcție de evoluția pandemiei de coronavirus, aceste măsuri pot suferi modificări.

Citiți și: Bani pentru elevii de 10 la bacalaureat și evaluarea națională!

În cadrul întâlnirii cu partenerii educaționali, s-au mai stabilit următoarele măsuri:

-în funcție de data la care se vor relua cursurile, probele scrise ale Evaluării Naționale și ale examenului național de Bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie;

-programele de examen pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat nu vor cuprinde materia aferentă semestrului al II-lea;

-evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a, a VI-a, olimpiadele și concursurile școlare, precum și simulările pentru examenele naționale vor fi anulate;

-sesiunea specială a Examenului Național de Bacalaureat pentru olimpici va fi anulată;

-situația școlară a elevilor se va încheia cu minimum două note, la care se adaugă nota din teză, acolo unde este cazul;

-subiectele pentru tezele din semestrul al II-lea vor fi concepute doar din ce s-a studiat până la data de 11 martie 2020;

-calendarele pentru înscrierea în clasa pregătitoare, grădiniță și cel de mobilitate a personalului didactic vor fi decalate.

Calendarele aferente proceselor amintite mai sus vor fi anunțate imediat ce va fi stabilită data reînceperii cursurilor.

În învățământul superior activitățile se vor desfășura în mediul online. Activitățile care impun interacțiunea „față în față” vor fi recuperate modular, intensiv, după încetarea stării de urgență.

Admiterea la ciclul de licență în învățământul superior se va organiza după susținerea Examenului Național de Bacalaureat, iar admiterea la masterat sau doctorat se va organiza după susținerea examenului de licență sau disertație”, informează Ministerul Educației. (Foto: ministrul Educației, Monica Anisie. Sursa: Facebook Ministerul Educației) 

RAW FOTO 555 X 222

Comentarii

SMART KIDS 570×90