930×122 CAPRA 5

cristian gentea

Ministrul, în Pitești. Gentea, la conferință: „Avem o problemă!”

O delegație a Ministerului Tineretului și Sportului, condusă de ministrul Eduard Novak, a făcut astăzi, 24 octombrie, o vizită în județul Argeș.

Citiți și: Cel mai mare campionat din Europa se ține la Pitești! Intrarea este gratuită

Ministrul a susținut și declarații în cadrul unei conferințe de presă organizată în sala de consiliu a Primăriei Pitești.

Alături de Eduard Novak au fost prezenți fosta campioană mondială și olimpică la gimnastică, Silvia Stroescu, împreună cu mai mulți reprezentanți ai autorităților locale din Argeș, inclusiv primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea și prefectul județului Argeș, Radu Perianu.

Citiți și: Fostul polițist Dănuț Dinu a trecut la PSD

În deschiderea conferinței, Cristian Gentea a vorbit despre investițiile din sport în municipiul Pitești, dar și despre o posibilă amânare, din cauza unei probleme, a Campionatul Național de Karate care ar fi urmat să se desfășoare în noua Sală Polivalentă.

Acum două săptămâni am fost la dânsul cu documentația pentru un alt proiect de Hotărâre de Guvern, pentru demolarea stadionului actual.

Am vorbit cu dânsul și i-am povestit despre stadiul în care suntem cu Bazinul Olimpic, cu Sala Polivalentă, cu cele opt săli de educație fizică școlară și două săli de sport din municipiul Pitești, cu baza de sport de la Anghel Saligny, cu baza de sport din Ștrand și cu academia de tenis, pe care ne-o dorim foarte mult. În finalul discuției noastre dânsul mi-a spus că i-am făcut ziua  mai frumoasă și mi-a făcut și un cadou drept mulțumire – scrierea proiectului Hotărârii de Guvern pentru demolare.

Sunt convins că ne va sprijini în continuare foarte mult. Avem o singură problemă, i-a expus-o domnului ministru înainte, de aceea după-amiază vom merge la Sala Polivalentă să-i arătăm exact cum stau lucrurile. Noi am terminat absolut toate lucrările, dar probabil vom fi nevoiți să amânăm Campionatul Național de Karate din 10 noiembrie, în 8 decembrie, dar sper să o rezolvăm.”, a declarat Cristian Gentea.

Video – Conferința de presă susținută la Primărie

Ulterior, Ministrul Sportului a prezentat Strategia Națională pentru Sport.

Am ales Piteștiul ca prima locație a prezentării Strategiei Naționale pentru Sport, deoarece consider că este un loc cu tradiție în sport, un loc unde se vrea sport și noi suntem instituția care trebuie să sprijine acest lucru.”, a declarat Eduard Novak.

Obiectivele Strategiei Naționale pentru Sport

Strategia se va dezvolta pe trei piloni: sportul în școală, sportul de masă și sportul de performanță.

Printre principalele obiective ale strategiei se numără: prioritizarea sporturilor olimpice care au adus performanțe României, descentralizarea structurilor și bazelor sportive din structurile de stat, elaborarea unei noi Legi a Sportului, crearea unui sistem de specializare a antrenorilor, digitalizarea sportului românesc, realizarea unei reforme prin care mai mulți bani de la buget să ajungă la sportivi, creșterea numărului sportivilor legitimați de la 250 de mii la 2 milioane, diversificarea programei școlare prin includerea mai multor sporturi.

Aceste obiective trebuie implementate în decurs de 10 ani.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Cetățean spune:

    Liceul Sportiv Pitești tot nu are sală de sport.

    E cam singurul liceu vocațional sportiv din țară fără sală de sport.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90