NOR CURIER 930X122

dacia

INTREBARE_INTREBATOARE

UN ORAȘ DIN ARGEȘ ARE SPOR NATURAL POZITIV

Într-un județ, Argeș, în care sporul natural este negativ, Mioveniul face excepție.

Citiți și: Anunțul făcut azi de Dacia dă toată lumea peste cap

Potrivit datelor furnizate de Primărie, nu doar impactul economic (tot mai mulţi cetăţeni stabilindu-se în Mioveni datorită uzinei Automobile Dacia), ci şi existența unui spor natural pozitiv contribuie la creșterea numărului de locuitori. Datele oficiale arată că în acest an, de exemplu, în Mioveni s-au înregistrat circa 260 de naşteri şi doar 132 de decese, deci cu mult mai multe nașteri decât decese. Este de-a dreptul incredibil pentru Argeș, dar și pentru România, în general, având în vedere prăbușirea demografică de la nivel național.

Potrivit rezultatelor celui mai recent recensământ, Mioveniul a devenit a doua localitate din judeţ din punct de vedere al numărului de locuitori, după Piteşti, devansând Câmpulung Muscel şi Curtea de Argeş. În Mioveni sunt acum peste 32.000 de locuitori.

Citiți și: Alertă la Dacia!

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90