930 x122 grota rece

politisti

Noi măsuri care îi vizează pe polițiști!

Noi măsuri care îi vizează pe polițiști!

Citiți și: Polițiști de la Rutieră, condamnați să dea înapoi brânza luată ca șpagă

Ordinul 161/2023 al ministrului Afacerilor Interne de modificare a reglementărilor privind activitatea de psihologie în Ministerul Afacerilor Interne a fost publicat în Monitorul Oficial și aduce, din 4 octombrie, unele noutăți și modificări în acest domeniu.

În primul rând schimbă definiția activităților cu caracter operativ, pentru a include și activitățile care nu sunt desfășurate în cadrul unor structuri de intervenție, dar care implică un grad ridicat de solicitare psihică și un risc potențial pentru viața și integritatea fizică și psihică a individului.

Citiți și: Lebăda neînfricată a sfidat polițiștii la intrarea în Pitești

De asemenea, cerințele de evaluare psihologică pentru personalul care execută misiuni sau activități cu caracter operativ sunt modificate pentru a prevedea o frecvență de evaluare de 3 ani, în loc de 5 ani, pentru personalul care execută misiuni periculoase sau stresante.

Noi măsuri care îi vizează pe polițiști!

În ceea ce privește reevaluarea psihologică, a fost introdusă o nouă procedură excepțională pentru persoanele cărora li s-a menținut avizul psihologic de inaptitudine ca urmare a respingerii contestației de către comisia de resort de la nivelul Centrului.

În plus, ordinul modifică procedura de evaluare a comportamentului infracțional, astfel încât să includă și analiza psihocomportamentală a făptuitorilor sau subiecților procesuali, în cauze privind infracțiuni grave împotriva persoanelor sau patrimoniului.

Ca o premieră, documentul introduce și raportul testului poligraf în lista documentelor care trebuie prezentate în cadrul procedurilor de evaluare psihologică.

Nerespectarea prevederilor menționate atrage răspunderea disciplinară sau administrativă a personalului MAI, care este obligat să respecte obligația de a susține evaluarea psihologică periodică (în situații speciale sau la reluarea activității), a evaluării psihologice clinice și de a participa la activitățile de monitorizare psihologică.

Detalii, AICI.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3