NOR CURIER 930X122

legea salarizării

Noua lege a salarizării: Venituri duble pentru aceste persoane

Noua lege a salarizării: Venituri duble pentru aceste persoane

Citiți și: Salariul minim crește! De când se va majora

Ministrul Muncii anunță schimbări majore pentru români odată cu implementarea noii legi a salarizării.

Aceasta ar putea fi implementată începând chiar cu prima parte a anului 2025.

Citiți și: Transport metropolitan – NU, apă maro – DA, mașină electrică – DA, salariu 2000 €

Simona Bucura-Oprescu a explicat ce se va întâmpla cu salariile celor aflați în sectorul public.

Ministrul Muncii a subliniat că niciun salariu din sectorul public nu va înregistra scădere odată cu implementarea noii legi.

De asemenea,  pentru administrația publică locală se va implementa o grilă flexibilă și o componentă axată pe performanță.

Obiectivul principal este să se încurajeze creșterea nivelului de performanță în sistemul public, scrie dailybusiness.ro.

„Pentru administrația publică locală vom avea o grilă flexibilă și o componentă care ține de performanță pentru că ne dorim că și în sistemul public să creștem nivelul de performanță, să nu fie suficient să intri în sistem, să fii plătit de statul român și să crești profesional datorită faptului că ai rămas în sistem”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii.

Salariu dublu pentru acești români

Mai mulți români se vor bucura de o schimbare majoră.

Creșterea veniturilor bugetarilor este necesară din cauza lipsei de personal în anumite domenii.

Acesta lipsă este cauzată de nivelul scăzut al veniturilor.

În acest sens, odată cu intrarea noii legi în vigoare, vor avea loc mai multe modificări.

Angajații din domeniul IT care lucrează în sectorul public ar putea beneficia de salarii similare cu cele din sectorul privat.

Astfel, ei ar putea primi măriri consistente prin noua lege, adică de peste dublul veniturilor actuale, mai notează sursa citată.

Salariile bugetarilor nu se vor micșora

Ministrul Muncii precizează că nu se vor înregistra scăderi la niciun salarii.

Obiectivul principal al noii legi este asigurarea unor venituri decente și echitabile pentru toate categoriile de angajați din sectorul public.

„Pot să vă asigur de un lucru, că nu o să avem scăderi fiindcă ideea acestei legi este de a veni cu venituri care să asigure pentru toate categoriile de angajați de la stat venituri decente și echitate”, explică ministrul Simona Bucura-Oprescu.

Noua lege a salarizării aduce mai mulți bani și pentru medici.

Noua lege a salarizării: Venituri duble pentru aceste persoane

Gărzile acestora vor fi mai bine plătite, iar performanța ar putea fi evaluată în funcție de numărul de servicii medicale furnizate.

În ceea ce privește administrația publică locală, modificările aduse vor avea un impact semnificativ.

„Pentru administrația publică locală cea mai importantă modificare e cea cu privire la modul în care se stabilesc salariile.

În acest moment reglementarea dădea posibilitatea, pe principiul autonomiei publice locale, consiliilor locale sau judeţene să-şi stabilească salariile până la nivelul vicepreședintelui viceprimarului. De data aceasta vom avea grilă şi cu administrația locală”, potrivit ministrului Muncii.

Se estimează că legea salarizării va avea un impact bugetar mai mare decât legea pensiilor.

Este vorba de peste 10 miliarde de lei, mai notează sursa citată.

Foto: Descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

9 comentarii

  • Laurentiu Dumitru spune:

    Salariile bugetarilor special cei din primării, sunt făcute de primari in scopuri electorale, ăstea sunt meritele profesionale , cum este posibil un angajat cu studii medii să aibă salariu mai mare decât altul cu studii superioare.

  • Andrei spune:

    Mostenire bolsevica, cu salarii de merit in scop santajabil. Se vor mentine sub alta forma. Noua lege: in administratia locala salarii flexibile si o parte legata de performanta! Simplu : primarul va da la politruci iar fraierii care muncesc, nimic. Romanica cu ministrii tineri scoliti de dragnea!

  • Darius spune:

    Da, aveti dreptate, eu muncesc si tin in cârcă pe agreatii primarului, care au libertate, se plimba toata ziua, iau salariu çat mine, dar nu produc nimic, doar semneaza sa poata fura primarul, pai normal ca isi rasplateste aliatii.

  • Ani spune:

    Sunt antrenată de statul român în privința salarizării ,așa că, din Ianuarie 2025 voi avea o satisfacție sa încetez colaborarea …….,și să încep colaborarea Intr,alta tara unde ai și drepturi nu doar obligații!!!!!!!!

  • Mihut spune:

    De ce nu platiti diplomele, performanta adusa in institutii? Acolo se vede care ce are, nu la lins in cur de toti banii! Pt ce oare am doua postuniversitare pe care prostii nu le vad? Imi trebuie aprecierea sefului analfabet pt a lua un salariu complet?Ai sta la mana noastra cu salariul stimata dna Bucura??

  • Vily spune:

    Corect.

  • Lazăr Marilens spune:

    Pentru angajații din muzee nu faceți nimic? Salariile sunt mizerabile! Nu beneficiem nici măcar de bonuri de masă ; primim normă de hrană, că la pușcărie. Unde sunt măririle de 10%, care au fost aprobate prin Ordonanță de urgență?!
    Am ajuns bătaia de joc a tuturor celor care se perinda la guvernare.

  • Lazăr Marilena spune:

    În Muzeul Național de Artă Contemporana se lucrează și în zilele de sărbătoare legală. Primim o singură zi de recuperare.
    Iarna suportăm frigul din muzeu, pentru că nu se dă drumul la căldură, din motive de economie. Este inuman!

  • POPA spune:

    Doamna Ministru de ce nu măriți salariile și personalu nedidactic auxiliar noi muncitorii din învățământ, care întreținem și reparam tot ce este în facultăți și cămine studențești. Reparam și întreținem bunuriile din cămine și studenți, și mai dam și caldura și apa calda studenților din cămine. Noi muncitorii din facultăți, avem cele mai mici salarii. Vrem salarii mărite și sporuri de toxicitate ptr fochist și munca platita cu 35/ ptr tot ceea ce facem în facultăți și cămine ptr studenți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3