930×122 CAPRA 5

alcool

alcool

NU URCAŢI BĂUŢI LA VOLAN! POLIŢIŞTII FAC CONTROALE ÎN MINIVACANŢA DE SFÂNTA MARIA!

Minivacanţa de Sfânta Maria reprezintă un bun prilej de relaxare pentru mulţi argeşeni care au plecat la munte, la mare sau la iarbă verde, dar şi la piscine din judeţul Argeş şi nu numai.

Citiți și: Noi norme rutiere! Toți șoferii trebuie să știe!

Tentaţiile, în special cele bahice, sunt mari în aceste condiţii. Aşa se face că Poliţia Română atrage atenţia asupra necesității respectării regulilor de circulaţie, în special a celor referitoare la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice! Mai ales că şofatul sub influența băuturilor alcoolice reprezintă una din cauzele principale ale agravării consecințelor accidentelor rutiere.

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

Citiți și: Șoferii, obligați să reducă viteza! Amenzi uriașe!

„Adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare, evitând depăşirile care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase.

Circulaţi cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule”, vă sfătuiesc poliţiştii.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90