New Profesional Consult 930 x 122

colegiul economic maria teiuleanu

„O elevă și-a reclamat profesorul pentru comportamet neadecvat!”

Inspectorul școlar general Dumitru Tudosoiu face ample precizări pentru ePitești cu privire la incidentul semnalat astăzi la Colegiul Economic „Maria Teiuleanu”.

Citiți și: „Generalul” Tudosoiu, luat la „rost” de un elev de la „Brătianu”/ „Ce este un inspector?”

O elevă și-a reclamat dirigintele pentru comportament neadecvat

„O elevă de clasa a IX-a a mers în cursul zilei de astăzi la directorul unității să-și reclame dirigintele cu privire la comportamentul neadecvat pe care acesta l-ar fi avut în incinta sălii de sport a Colegiului.

Doamna director a ascultat copilul, a înțeles că este o situație delicată și că este un pic neobișnuită sau, cel puțin, neobișnuită pentru orice copil sau viața școlară. A rugat-o să își sune familia și anunțe chestiunea aceasta. Tatăl fetei a venit la școală, cât a putut de repede, au stat de vorbă, au ascultat cumva mărturia copilului, i-a sfătuit, și eu cred că a făcut foarte bine, să meargă și la Poliție să depună o plângere dacă dânșii consideră că copilul a fost afectat sau comportamentul respectiv este nepotrivit.

Citiți și: Pitești. Ce face Colegiul Economic cu 120 000 €

Părintele și-a luat copilul acasă. Din acel moment, am dispus încetarea activității la clasă în calitate de diriginte a domnului profesor pentru că până la edificarea situației mi se pare corect ca acel profesor să nu mai intre la clasă, să mai aibă un contact direct cu elevii clasei și în special cu această elevă.

ISJ Argeș a dispus o cercetare disciplinară

Pe de altă parte, la autosesizarea Poliției, doamna director a dat toate datele, a oferit tot ce se putea afla la momentul acela, al orei 14, 14:30. Adică s-a pus cumva la dispoziția organelor de cercetare, nu știm încă dacă s-a deschis o cercetare penală în acest sens, dar Inspectoratul Școlar Județean Argeș a dispus o cercetare disciplinară, conform regulamentelor în vigoare, conform Legii Educației și urmează ca această cercetare să stabilească, cumva, dacă profesorul a avut un comportament nepotrivit și dacă pentru acest lucru va fi sau nu sancționat.

Rămâne la latitudinea școlii, pentru că școala este angajatorul profesorului, să decidă acest lucru. Până atunci, repet, profesorul nu mai este profesor la acea clasă și diriginte acolo și, fiind în timpul desfășurării unei anchete la nivel de școală, unei cercetări disciplinare, nu mă pot antepronunța cu privire la alte chestiuni care s-au întâmplat până la acest moment.

Să cerceteze cu mare atenție

Îi rog pe colegii mei de la Colegiul Economic să fie foarte serioși și să cerceteze cu foarte mare atenție declarațiile pe care le vor lua atât copilei, cât și profesorului, să analizeze cât se poate de obiectiv și, totodată, îmi pare rău și regret că există situații  de genul acesta, care aduc cumva o pată, lasă cumva o pată pe obrazul educației. Păcat că se întâmplă aceste lucruri și păcat că există subiectele acestea. Nu ar trebui să existe pentru niciun copil Păcat că acel copil a avut o suferință, dacă lucrurile se dovedesc a fi ala cum le-a scos în evidență eleva”, declară Dumitru Tudosoiu pentru publicația noastră.

Vă amintim că o elevă de la Colegiul Economic „Maria Teiuleanu” a sesizat astăzi că un profesor ar fi încercat să o agreseze sexual. Amănunte despre subiect, AICI.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

2 comentarii

  • Marius spune:

    E plin de așa ceva. Profesorii se dau la eleve in toate școlile dar le este frica copiilor sa spună ca vezi doamne se cer dovezi certe și mai bine renunța săracii copii

  • Dani spune:

    Să nu mai intre la nicio clasă, toată școala vuiește, nu-l mai vrea nimeni. Copiii sunt speriați, să îl suspende odată!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90