930×122 CAPRA 5

colectare deșeuri

O NOUĂ HALĂ DE TRATARE A DEŞEURILOR ÎN ARGEŞ

Astăzi, 9 iulie 2020, la Centrul de Management Integrat al Deşeurilor Piteşti – Albota, a avut loc recepția obiectivului de investiții privind construirea unei hale de sortare și tratare mecanică, implementat de ADI SERVSAL Argeș. Hala este dotată cu utilaje de tratare mecanică, ce au o capacitate de până la 135.000 tone. Practic, potrivit conducerii ADI SERVSAL Argeș, cu aceste utilaje pot fi tratate mecanic toate deșeurile din județul Argeș.
 
„Este nevoie să sortăm, să tratăm mai mult deșeurile, să putem devia de la depozitare majoritatea cantităților care se colectează în județul Argeș. Este o etapă pe care ne-am dorit-o. Este o asumare a autorităților locale și vorbim aici de toate primăriile din județul Argeș și, bineînțeles, Consiliul Județean. Cred că ne plasăm, în acest moment, în fruntea județelor care au gândit sisteme de management integrat. Ne dorim ca, în perioada următoare, să rezolvăm și capacitățile de tratare biologică, astfel încât să diminuăm mirosurile din tratarea biologică a deșeurilor și astfel să închidem o buclă în ceea ce înseamnă colectare, sortare, tratare, depozitare. Obiectivul nostru este ca până în 2025 să tratăm și să depozităm maxim 15 % din deșeurile care sunt colectate în județul Argeș.” a afirmat Gabriel Moiceanu, director executiv ADI SERVSAL Argeș.
Această tehnologie are drept scop tratarea corespunzătoare a deşeurilor, reducand astfel cantitățile eliminate prin depozitare cu ajutorul soluțiilor alternative de reciclare, valorificare energetică și tratare biologică, atingând țintele privind gestionarea deșeurilor, în conformitate cu cerințele Comunității Europene.

„În noua hală sunt instalații cu separatoare pentru metale, sunt instalații cu separatoare pentru materiale neferoase. Separăm o fracție mare, o fracție uscată de fracția umedă și, bineînțeles, prin această separare putem să ducem la valorificare energetică în industria cimentului tot ceea ce nu se poate recicla. Vorbim de folie murdară, impregnată, deșeuri composite, tot ce avem de la aparatele de cafea. Sunt foarte multe deșeuri în deșeurile noastre municipale care vor intra pe fluxul de tratare și vor avea, după această tratare mecanică, un alt culoar decât depozitarea. Mai exact, valorificare energetică, pentru că ce ajunge aici este mai puțin probabil să putem recicla, cu excepția pet-ului. Recipienții din pet, care nu au fost separați la sursă de către beneficiari și ajung în deșeurile municipale, sunt sortați și separați. La fel se întâmplă și cu metalul și neferoasele.”, a adăugat Gabriel Moiceanu, director executiv ADI SERVSAL Argeș.

Citiți și: Pitești. Schimbări de ultim moment la colectarea deșeurilor. Cum te afectează

Eurial 555 x222
HerasMed (570 x 90 px)