Donaris 930 x 122

apeluri

O nouă lege în România. Fără roboți în call center

Un deputat PNL își dorește să inițieze o lege care să elimine roboții din call center-uri. Concret, este vorba despre eliminarea cazurilor în care clienții așteaptă în telefon zeci de minute pentru a putea fi preluați de un operator.

Citiți și: Staționarea mașinilor cu motorul pornit, interzisă

În cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Focus TV, deputatul PNL de Buzău – Gabriel Avrămescu a vorbit despre o astfel de propunere legislativă, dând exemplul Spaniei unde există deja o inițiativă similară.

Mai exact, în Spania, companiile sunt obligate să răspundă în cel mult 3 minute când sunt sunate de clienți.

Citiți și: Se întâmplă în toate școlile! OBLIGATORIU

Gabriel Avrămescu este și co-inițiatorul proiectului privind eliberarea cazierului judiciar în format electronic, proiect care face parte din procesul de digitalizare a serviciilor publice din România.

Ce doresc să studiez în perioada următoare este o lege care să vine în sprijinul consumatorilor. Sunt acele neplăceri care sunt cauzate tot timpul de call-centeruri. Eu știu că milităm pentru digitalizare, Partidul Național Liberal este un partid care promovează digitalizarea. Dar trecând un pic de zona asta de digitalizare și automatizare, trebuie să ne ducem un pic și către protecția consumatorului.

Zeci de minute de așteptare în apel

Sunt persoane nenumărate care se plâng de faptul că așteaptă la un apel în call center câte 30 – 40 de minute să-și rezolve o problemă, fără a fi preluate de o persoană cu care să poată să interacționeze. Și atunci trebuie o reglementare în sensul ăsta. Sunt foarte multe persoane în vârstă care vor să comunice cu cineva pentru că e mult mai ușoară comunicarea de la om la om, decât cu un robot.

Trebuie să ne gândim și la aceste cazuri și tocmai de aceea am început să studiem această problemă la grupul parlamentar al PNL, pentru a putea veni cu o modificare în sensul acesta.”, a declarat parlamentarul în cadrul emisiunii „Sens Direct” , difuzată pe Focus TV.

Sursă video: YouTube FOCUS TV televiziunea de care depinzi!

Foto principal: descriptiv/ Sursă: playtech.ro

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90