930 x122 grota rece

difuzare

O nouă lege! Închisoare până la 3 ani pentru astfel de fapte

E oficial! Legea „Revenge porn” a fost promulgată astăzi de președintele Klaus Iohannis.

Citiți și: Închisoare pentru cei care fac așa ceva!

Astfel, difuzarea de imagini intime fără consimțământ, în scopul răzbunării, se va pedepsi în România cu până la 3 ani de închisoare.

Proiectul de lege a fost inițiat de USR.

Citiți și: Poți face pușcărie dacă ai asta în mașină!

„Incriminarea faptei de pornografie din răzbunare este necesară în primul rând pentru a conferi nivelul potrivit de condamnarea socială pentru un asemenea comportament.

Prejudiciile cauzate de această faptă sunt grave, în ciuda tendinței de trivializare sau minimizare a lor.

Creşterea exponențială a utilizării platformelor de socializare face acum posibil ca printr-un singur click o fotografie intimă a unei persoane să fie disponibilă pentru sute de mii, potențial milioane, de utilizatori.

Fotografia poate rămâne mult timp legată de numele persoanei pe internet şi o căutare a persoanei după nume va afişa fotografia intimă a acesteia.

De asemenea, cum se întâmplă foarte des, fotografia poate fi transmisă prin e-mail sau prin alte mijloace de comunicare către familia, colegii de serviciu, superiorii și prietenii victimei.

Fapta poate avea consecinţe directe asupra securității şi integrității fizice ale victimei. Astfel, fapta expune victima unui risc crescut de a fi urmărită fizic şi de a fi atacată.” se arată, printre altele, în expunerea de motive a proiectului de lege.

Prin această lege România se alătură țărilor care au incriminat revenge porn, printre care Franța, Germania, Marea Britanie, SUA, Australia și Japonia.

Foto principal: descriptiv/ Sursă: stirileprotv.ro

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3